Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cypiska
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 5:23 pm Temat postu: krwawienie z odbytu |
|
|
Nie biorę żadnych leków,nic mnie nie boli a od 3 dni mam krwawienia z odbytu przy wydalaniu.Co to u licha może być? Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 6:22 pm Temat postu: |
|
|
jedyne co mi przychodzi do głowy to hemoroidy. ale te z reguły bardzo bolą.
jeśli nie przejdzie idź do lekarza bo to nie jest normalny objaw.
a może to nie krwawienie z odbytu tylko np. z przewodu pokarmowego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
małgosia3
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 11:36 pm Temat postu: |
|
|
jeśli nie masz innych objawów to może naczynka masz popękane. Może wczesniej miałaś zaparcie i twardy kał podrażnił jelita |
|
Powrót do góry |
|
|
|
...zagubiona...
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 1:44 pm Temat postu: |
|
|
mam podobny problem. Dodam tylko na wstępie, że nigdy nie miałam podobnej sytuacji :O
Od kilku dni odczuwam silny ból w okolicach odbytu, ból jest na tyle silny, że bardzo utrudnia mi codzienne funkcjonowanie. Do tego zauważyłam przedwczoraj że wystaje mi z odbytu coś jakby obrzmiała żyłka. A wczoraj do tego wszystkiego doszło stałe, można powiedzieć dość intensywne krwawienie z odbytu. I to nie tylko podczas wypróżniania tylko cały czas
Bardzo proszę o radę, czy to hemoroidy? dodam tylko że mam dopiero 20 lat prowadzę dość aktywny tryb życia dtalego tym bardziej mnie to dziwi.
Bardzo proszę o jakieś odpowiedzi Do jakiego lekarza się zwrócić, albo chociaż jak póki co uśmierzyć ten ból domowymi środkami... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 12:01 pm Temat postu: |
|
|
...zagubiona...
Wskazana wizyta u proktologa.Objawy wskazują na perforacje żylaków odbytu(ciągłe krwawienie)doraźne leczenie czopkami przeciw hemoroidom może nie przynieść rozwiązania problemy(można stosować przy sporadycznym krwawieniu i niewielkim)bez badania nie można ocenić na ile jest to problem poważny(należy się liczyć z badaniem jelita grubego)Proszę się udać do swojego lekarza I kontaktu który zdecyduje czy skierować do specjalisty(można się też udać do gastrologa,nawet prywatnie) _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
...zagubiona...
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
A więc bolało już na tyle, że udałam się do apteki i po prostu przedstawiłam problem farmaceutce. Ta poleciła mi Procto-hemolan i powiem szczerze, że już po pierwszej aplikacji jest o wiele lepiej. Ból ustał zupełnie i tak samo z krwawieniem - również zupełnie ustało. Pozostaje tylko ta wystająca żyłka
A chciałam tylko zapytać co może być powodem? Bo tak jak mówię jestem osobą młodą (20 lat) prowadzę aktywny tryb życia (uprawiam regularnie kilka sportów) do tego prowadzę rozsądną i zbilansowaną dietę, dlatego mnie to dziwi...
I chciałam jeszcze zapytać czy ta wystająca żyłka zagraża w jakiś sposób mojemu zdrowiu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|