Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 4:40 pm Temat postu: Krwotoki z nosa - lekarze rozkładają ręce |
|
|
Witam,
problem dotyczy mojego narzeczonego (30 lat). Od kilka lat męczą go silne krwotoki z nosa. Był na zabiegu wypalania naczynek (nie wiem czy tak to się nazywa). Krwotoki ustały na kilka miesięcy, po czym powróciły. Może nie sa już tak silne, ale wciąż się powtarzają co kilka dni.
Leczył się u kilku laryngologów, robił badania krwi (morfologia OK, krzepliwość OK), ciśnienie tętnicze w normie...
Lekarze rozkładają ręce, nikt nie wie co to jest i jak leczyć.
Dodam jeszcze, że narzeczony często jest zmęczony i ospały. Niestety odzywia się fatalnie. Nie jada śniadań, pije dużo mocnej kawy (nie mam na niego wpływu, bo mieszkamy daleko od siebie ) .
Może ktoś z Was podpowie co robic w tej sytuacji? Do jakiego specjalisty się udać? Jakie jeszcse badania mozna zrobić? Czy zła dieta może miec wpływ na te krwotoki?
Dziękuję z góry za pomoc! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 7:01 pm Temat postu: |
|
|
może mieć ale myślę, że wtedy coś by wyszło w morfologi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatta
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 7:09 pm Temat postu: |
|
|
Hej!
Ja mam podobny problem.Co prawda nie mam silnych krwotoków,bardziej takie lekkie krwawienia-często krew zostaje na papierze po oczyszczeniu nosa,rano czuje smak krwi w ustach.W zimie podczas minusowych temperatur krwawienia mam wlasciwie cały czas,podobnie podczas przebywania w suchych lub klimatyzowanych pomieszczeniach.
To juz trwa od kilku lat,równiez bylam u laryngologa,rowniez mialam wypalane naczynka-pomoglo na kilka miesiecy.
Laryngolog powiedzial mi ze to wina suchej śluzówki,oraz słabych naczynek.
Mi osobiscie pomaga nawilzanie nosa sola fizjologiczną,rowniez dobra jest parafina ciekła-taka zwykła z apteki.Biorę trochę na patyczek kosmetyczny i smaruję w srodku nos.Biore rutinoscorbin i wapno na wzmocnienie naczynek.Od kiedy stosuję w/w metody jest troche lepiej-przynajmniej mam spokój w lecie,jednak w zimie niestety krwawienia powracaja. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Saszka
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej będzie jak wykona badanie krwi. Krwotoki z nos mogą wynikać z osłabienia które jest spowodowanie np
; niedoborem żelaza. Niech pobierze przez parę tygodni żelazo ; ja polecam Olimp ChelaFerr - ma najlepsze opinie. Sama stosowałam i jestem zadowolona. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blood
|
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Sama odpowiedziałaś sobie na pytanie dlaczego twój narzeczony ma problemy z krwotokiem z nosa. Słabe odżywianie, picie kawy, brak odpowiedniej ilości snu powoduje znaczne osłabienie organizmu. Spróbuj namówić narzeczonego na zmianę trybu życia, a to że mieszkacie daleko wcale nie znaczy że nie masz na niego wpływu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|