witam mam 15 lat nazywam sie krzysiek :] ostatnio mam bardzo niekomfortowy problem otoz mam krzywe plecy/lopatki nie wiem jak to opisac. Gdy się ogladam w lustrze lopatki bardzo mi odstają wstydze się wyjsc bez koszulki a nawet w krotek na ramiączka na plaze czy gdzies indziej :/ czytalem o wadach ale jst to opisane zbyt medycznie dla mnie ;p chodzilem na silownie okolo 5 miesiecy nie bralem duzo chodzilem 3 razy w tygodniu cos takiego. Czytalem cos o zapadnientej klatce ale ja takiego nie mam problemu, gdy chodzilem na silownie na wycisk moglem podnies na na lozie 45-50kg. Bardzo duzo takze przesiadywalem przed komputerem gralem w gry komputerowe to chyba jedna z przyczyn moich lopatek / plecow. Nie bolą mnie tylko bardzo zle to wygloda z takimi lopattkami i mam inny kark niz moi koledzy tznjest on bardziej wysunienty do gory tak jakbym byl jakims koksem co bierze 200 na klate prosze o porady / tipsy czy macie takie cos jakies cwiczenia cokolwiek ;/
----edited by Yalissea
Proszę nazywać tematy tak, by nazwy odzwierciedlały ich treść.
Powrót do góry
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 8:50 pm Temat postu:
Jedna rada - pędź jak najszybciej do lekarza ogólnego a on Ci da skierowanie do specjalisty. Masz 15 lat, może da się to jakoś skorygować jeszcze. Choć i tak późno zgłaszasz swój problem.
Powrót do góry
krzysiu232
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 10:25 pm Temat postu:
czy jesli teraz znow zaczal bym chodzic na silownie to by się to pogorszyło ? w sumie nie mam nic teraz do stracenia jesli bym podbudowal figure moze by nie bylo tego az tak widac ? co o tym myslicie
Powrót do góry
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 6:39 pm Temat postu:
No moim zdaniem lepiej żebyś zaczerpnął wiedzy lekarza.
On na pewno dobrze Ci doradzi.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Chirurgia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1