FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
asit
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 8:36 pm Temat postu: krzywy nos - operacja(co i jak?) |
|
|
witam,
od urodzenia mam krzywy nos. przez co lewy profil wygląda zupełnie inaczej(lepiej) niż prawy. mam 17lat i myślę o zabiegu wyprostowania nosa. oto moje pytania:
1. jaki jest koszt takiego zabiegu?
2. znacie jakichś lekarzy specjalizujących się w tym/dobrych?
3. czy można zrobić taką operację za zgodą rodziców czy potrzebne jest ukończone 18lat?
4. na czym polega taki zabieg?
5. jaki jest czas gojenia?
6. da się zrobić tę operację na zasadzie, żeby nos z prawej strony wyglądał jak z lewej(żeby były symetryczne, bo chciałabym mieć nos z dwóch stron taki jaki jest obecnie z lewej)?
to chyba wszystko,. pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elvirka
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2012 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Wiele osób ma kompleksy na temat wielkości i kształtów swojego nosa dlatego nie lękajcie się takiej plastyki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vfgb
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2012 4:55 pm Temat postu: |
|
|
Nos jest jedną z najbardziej wyeksponowanych części twarzy, zatem trudno jest zamaskować wszelkie jego zniekształcenia. Duży, haczykowaty lub z garbem wyostrza rysy, przez co możemy być niesłusznie odbierani jako osoby surowe i niemiłe. Natomiast zgrabny, niewielki i symetryczny nosek wysubtelnia całą twarz i sprawia, że wyglądamy atrakcyjnie i młodzieńczo. Kształt nosa można z powodzeniem zmienić w gabinecie sprawdzonego chirurga. Operacja jest tym bardziej wskazana u osób z wrodzonymi lub pourazowymi skrzywieniami przegrody nosowej. Wywołują one zaburzenia w oddychaniu, a w związku z tym niedotlenienie, notoryczne zmęczenie, senność i częste infekcje. Joanna (30), która niedawno przeszła korekcję nosa wspomina: Po rodzicach odziedziczyłam krzywą przegrodę nosa, która od samego początku utrudniała mi oddychanie. Ciągle chodziłam przeziębiona, bo oddychałam ustami. Mąż uskarżał się na moje głośne chrapanie w nocy, które nie dawało mu się wyspać. Bardzo przeszkadzał mi garb. Zaczęłam poważnie myśleć o operacji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|