Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

krzywy nos

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gamer66

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 2:15 am    Temat postu: krzywy nos Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, mam 23 lata, jakieś 2 lata temu brałem udział w bójce i niestety krótko mówiąc dostałem w nos. Gdy byłem na pogotowiu z powodu pękniętej kości dłoni, pani doktor zauważyła, że z nosem jest coś nie tak, ale nikt się tym nie zajął. Później o tym zapomniałem, ale ostatnio kilka osób pytało mnie o czemu mam krzywy nos. Dziś robiąc sobie zdjęcie zauważyłem jak bardzo mój nos jest krzywy, aż się przeraziłem. Chciałbym się dowiedzieć czy można coś z tym zrobić, jeśli tak to u jakiego lekarza, w państwowej placówce czy prywatnie, czy konieczna jest operacja, czy to bardzo boli itp. Z góry dziękuje za odp.nie wiem czy to dobry dział, dlatego ewentualnie proszę go przenieść.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 3:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gamer66
musisz zacząć od lekarza rodzinnego. on wystawia wszelkie skierowania- czy to na badania czy do lekarza.
jeśli chodzi Ci o operację plastyczną nosa to to czy to będzie z funduszu zdrowia zależy chyba od tego jak bardzo nos jest skrzywiony i czy utrudnia Ci w codziennym funkcjonowaniu.
tak przynajmniej powiedziano mojej koleżance.
ona miała operowany nos- nie wiem czy nie pomylę ale zapłaciła kilka tysięcy (chyba coś koło 10) ale pewna nie jestem Wink
dobrze więc byś udał się do lekarza. on na pewno zna wszystkie procedury i miejsca gdzie mógłbyś poddać się zabiegowi.
Powrót do góry
Mazowszanka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 2:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak napisał gamer66, można dostać skierowanie, nie wiem jak tam z czekaniem i podejściem do pacjenta. Jesli możesz sobie pozwolić ja bym poszperała wśród jakiś fajnych chirurgów od nosa- Dr Maria Sowa-Molska robi nosy bardzo dobrze.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1