Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rrrgirl
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 06, 2015 9:32 pm Temat postu: Które diety stanowczo odradzacie? |
|
|
Szukam jakiejś diety dla siebie na schudnięcie i rozważam za i przeciw kilku z nich. Możecie, na bazie swoich doświadczeń, napisać mi które diety stanowczo są niefajne, bo np. są niebezpieczne dla zdrowia lub powodują efekt jo-jo? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mazurka-mazurkiewicz
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2015 1:51 pm Temat postu: |
|
|
jakieś takie, co bardzo ograniczają kalorie oraz jednoskładnikowa. Dobra dieta powinna być zrównoważona |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Rrrgirl
|
Wysłany: Pią Paź 09, 2015 11:25 pm Temat postu: |
|
|
a próbował ktoś przejść na Dukana? słyszałam, że to dość ryzykowna dieta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ola89
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2016 10:34 am Temat postu: |
|
|
Ja nie wierzę kompletnie w żadne tego typu diety. Jest ich wiele - 1000kcal, 1500kcal, jednoskładnikowe, nie łączenia, kapuściana...Po prostu mnóstwo. Uważam, że nawet jeśli uda się schudnąć na tego typu diecie, to efekt będzie raczej krótkotrwały i zawsze skończy się efektem jo-jo. Najlepiej wprowadzić pewne zmiany, na stałe. Na przykład zamienić białe pieczywo/ryż/kaszę/makaron na te w wersji pełnoziarnistej. Zamiast kolorowy napojów pić wodę niegazowaną lub herbaty ziołowe. Takich zdrowszych zamienników jest całe mnóstwo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
donut
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2016 4:02 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie polecam diety czekoladowej. Moją koleżankę przekonała nazwą i przyzwolenie do zjadania czekolady podczas jej trwania. Stosowała się do niej jakiś czas, już nawet nie pamiętam jaki. Efektów nie było widać w ogóle, a później to nawet przytyła. Uważam, że aby schudnąć potrzeba po prostu przyzwyczaić się do zdrowych zasad żywienia oraz ograniczyć troszkę liczbę kalorii. I oczywiście sport to zdrowie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Katarzyna79
|
Wysłany: Sro Mar 01, 2017 9:24 am Temat postu: |
|
|
Ponoć dieta Dukana, ale nie "testowałam" jej na sobie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Baranoska
|
Wysłany: Sro Mar 01, 2017 6:43 pm Temat postu: |
|
|
dukana nie warto, wyniszcza organizm |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Angelikaa2
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2018 6:14 pm Temat postu: |
|
|
mazurka-mazurkiewicz napisał: | jakieś takie, co bardzo ograniczają kalorie oraz jednoskładnikowa. Dobra dieta powinna być zrównoważona |
Masło maślane. Dieta z definicji ma ograniczać kcal. Nie baw się w żadne wymyślne diety, tylko po prostu ogranicz spożywane kalorie i ott wyjdzie ci super dieta. Odstaw napoje słodzone, cukry. Jedz mniej do tego więcej się ruszaj i będziesz systematycznie chudła. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zrzucbrzuch
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2019 9:11 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem ryzykowne są diety oparte na wykluczaniu jakiś składników z diety bo powodują do niedoborów. Dobra dieta powinna zawierać wszystkie składniki ale dobrane w odpowiednich proporcjach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kreciamama
|
Wysłany: Sro Cze 26, 2019 2:38 pm Temat postu: |
|
|
Ja odradzam dietę kapuścianą...chudnie się na niej prawda...lecz później zwykle jest efekt jo-jo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|