Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 12:50 pm Temat postu: Kulka na końcu pochwy |
|
|
Mam takie pytanie, co znajduje się w pochwie (wydaje mi się ze na samym końcu) jak włożę środkowy palec na cala jego długość. Wyczuwam taka jakby kulkę, dziwna w dotyku i dziwne uczucie jak dotykam. Znam anatomie i wiem co znajduje się w drogach rodnych ale tak nigdy tego nie dotykałam i nie wiem co to jest, mój chłopak tez to czuje jak wkłada palec.. Głupie pytanie, ale kto pyta nie bladzi. Czy to szyjka macicy? Dodam ze w sumie dzisiaj powinnam mies okres
----edited by emilka----
zmiana tytułu tematu na bardziej sugerujący treść |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Kamila111, kiedyś słyszałam, że prawdopodobnie taka "kulka" jak opisujesz informuje o stanie zapalnym, ale nie wiem czy to prawda czy nie, bardziej jestem przekonana o tym, że to jest szyjka macicy, która kurczy się puchnie w zależności od fazy cyklu
aa i słyszałam jeszcze wersję, że u kobiet, które zaczynają współżycie czasami przykleja się "kiszka stolcowa" (?) do macicy i jeśli kał jest w środku to taka "kulka" czy tam "gulka" się robi .. hehe, może dziewczyny wypowiedzą się, która wersja jest prawdziwa, a może jest jeszcze inna _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 10:21 pm Temat postu: |
|
|
ja nawet nie zastanawialam sie cczy cos tam jest
kamila zapytaj gin swego jak bedziesz na badaniu
ona zna anatomie kobiecego ciała wiec Ci napewno odpowie..
Plus123 napisał: | "kiszka stolcowa" (?) do macicy i jeśli kał jest w środku to taka "kulka" czy tam "gulka" się robi .. |
oohyddaaaaaaaaaaaaaaa _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 12:53 am Temat postu: |
|
|
Ja czytałam w internecie ze własnie szyjka macicy w fazie niepłodnej czyli jak ja przed okresem rośnie i opuszcza się dlatego jest wyczuwalna i to na stronie biomedical w artykule o dniach płodnych i niepłodnych. I z ciekawości włożyłam palec żeby sprawdzić i jest ona tam wyczuwalna o jakaś 8 cm (taki palec mam;p) Zmartwiłam się, może nie jestem jedyna? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 11:58 am Temat postu: |
|
|
wind, no nie, że ohyda ? taką właśnie obrzydliwą wersję też słyszałam hehe
Kamila111, nie jesteś na pewno jedyna, spokojnie, tak jak radzi koleżanka wyżej - zapytaj przy badaniu ginekologicznym lekarza, ot tak, dla świętego spokoju _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 4:54 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie to szyjka macicy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 1:38 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie też szyjka jako że w czasie niepłodnym się badałaś, to miałaś twardą i zamkniętą, czyli właśnie taką "kulkę".
sprawdź sobie jeszcze po okresie w czasie płodnym - powinna być jeszcze wyżej (tak, że ciężko dosięgnąć) i miękka.
a co sprawdzania miekkości właśnie - to ja czytałam rady dla niedoświadczonych badaczek szyjki, że "miękka" jest tak jak warga, a "twarda" jak czubek nosa może coś Ci to pomoże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|