Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lolkaaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 8:27 pm Temat postu: Lakiery do wlosow |
|
|
Czesc Wam
Mam pytanie... jak latwo sie domyslec
Ostatnio zrezygnowalam na troche z prostownicy i postanowilam wiazac wlosy, ale.. ale mam grzywke i zeby ja zwiazac i okrzesac grzewe to musze uzyc duuuuzo lakieru... Mam taki z Nivei i jest dobry tzn dobrze trzymma.... ale czy takie lakiery tez niszcza wlosy? Czy w tak duzym stopniu jak prostownice? Bo juz nei wiem co bedzie lepsze dla wlosow...
A i jesli znacie to prosze polecic dobre lakiery.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 9:12 pm Temat postu: |
|
|
kosmetyki typu lakiery do włosów,żele itp. niszczą włosy, napewno nie w takim stopniu jak suszarka, prostownica czy "gofrownica" do włosów, ale jednak zawsze. A nie możesz wiązać włosów bez grzywki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 11:53 pm Temat postu: |
|
|
Taaa... ja miałam kiedys krotkie włosy i oczywiście brałam na lakier, piankę i żel...teraz mam jednego biednego kucyczka z tylu głowy.
A po suszarce i tej gofrownicy( czy jak to się tam nazywa...) to też nieźle.
Włosy się wysuszają i rozdwajają, palisz je używając takich urządzeń.
Nie duś ich takimi miksturami i różnymi maszynami.
Skończ z tym jak najszybciej. Mówię z autopsji. Teraz latam po aptekach i moczę łeb w jakichś roztworach i faszeruję się tabletkami.
Moja rada. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 12:01 am Temat postu: |
|
|
slyszalam ze prostownice parowe z koncowkami ceramicznymi mniej niszcza wlosy. i moze pomysl nad zmiana fryzjera. po dobrym cieciu wlosow prawiw nie trzeba ukladac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olkaaa Gość
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 10:54 am Temat postu: |
|
|
Fryzjer raczej dobry tylko mam zly typ wlosow.. w sumie moglabym zyc bez prostownicy ale wygladam strasznie a jak sie wyglada ladnie to odrazu sie lepeij czuje
A jakies lakiery domowej roboty ? Typu woda z cukrem czy jakies inne? Tez sadzicie ze to niszczy?
Bez grzywki tez czasem robie ale ja jestem osoba czynnie uprawiajcaa sport wiec czasem trzeba miec wygode i wtedy grzywka do gory musi isc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja_188
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 11:25 am Temat postu: |
|
|
co to grzywki to poprostu ja podpinaj spinkami,sama mialam z tym problem a jesli chodzi o pielegnacje to powinnas isc do sklepu z produktami dla wlosow i kupic preparat w sprayu np.firmy fructis,albo niech ci doradzi fryzjer(koszt okolo 30zł) wtedy podczas prostowania włosy mniej sie niszczą,lub nie są aż tak sztywne(gdy juz nie prostujesz).Jesli masz kształ twarzy "przystosowany" do krotkich włoskow to je zetnij,nie beda sie niszczyc,mnie wydarz na "cud" preparaty itp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 10:19 pm Temat postu: |
|
|
w sumie jest taki preparat. nazywa sie LOTION. juz nasze mamy go uzywaly jest na bazie skladnikow roslinnych i z tego co zauwazylam u siebie nie niszczy wlosow. tylko nie trzyma tak mocno jak normalny lakier. jest tani i ja go kupuje w hipermarkecie Tesco ale pewnie gdzie indziej tez jest. sprobuj. napewno ci nie zaszkodzi a jesli nie bedziesz zadowolona to strata pieniedzy niewielka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olkaa Gość
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 11:23 am Temat postu: |
|
|
Zapuszczamw losy wiec nie zetne ich i sobie to obiecalam
A co do tego lationu to jest lakier taki? mam go szukac w dziale z lakierami czy w czym ? A jekiej to firmy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 10:24 pm Temat postu: |
|
|
firma tez nazywa sie lotion. to jest podluzna nieduza przezroczysta butelka i pisze na niej lotion2.powinna byc w dziale z lakierami i produktami do ukladania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 9:15 pm Temat postu: |
|
|
KOBIETA napisał: | slyszalam ze prostownice parowe z koncowkami ceramicznymi mniej niszcza wlosy. i moze pomysl nad zmiana fryzjera. po dobrym cieciu wlosow prawiw nie trzeba ukladac. |
posiadam taką prostownice i żadne cuda..i tak niszczą włosy i tak..
jeżeli chodzi o lakier do włosów to osobiście polecam z Tafta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|