Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

lecza a nie wiadomo na co

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mbeercik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 20, 2006 10:21 pm    Temat postu: lecza a nie wiadomo na co Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do prawie roku moje samopoczucie i stan zdrowia ulegly pogorszeniu. chodzilem do lekarzy o roznych specjalnosciach. ciagle dostawalem to samo -antybiotyki, a nigdy nie dostalem konkretnej odpowiedzie na to co mi jest.

w ostatnim czasie chodzilem na onkologie z powodu podwyzszonej temperatury i powiekszonych wezlow chlonnych. lekarz na hematologii po serii badan( morf., limfocyty, testy na obecnosc wirusow i zapalenia) nie stwoerdzil jakichkolwiek zaburzen( raz tylko mialem podwyzszone limfocyty, ale nieznacznie).

poza tym roznego rodzaju bole glowy(najczesciej tyl glowy i czubek) z zawrotami.

teraz najbardziej niepokoi mnie klucie serca i jego zwolnione bicie(miedzy 50 a 60). jedynie w przypadku stresu i krotkiego joggingu przyspiesz po czym zaraz zwalnia. mialem robione ekg(ze 4 razy) i echo serca(2 razy)- nie stwierdzonao nic, poza tym kazdy z lekarzy pyta sie czy uprwawiam intensywny sport(zadnego nie uprawiam).
mialem robiona tez spirometrie ze wzgledu na moja zadyszke podczas wysilku. tu rowniez nic.

mialem robiony rentgen pluc gdzie lekarz nie stwierdzil nic poza niedawno przebyta infekcja( dziwne, gdyz zadne badania tego wczesniej nie stwierzdaly- raczej w okresie zimowym nie chorowalem na zadna grype itp.)

oprocz tego dosyc czesto boli mnie brzuch w okolicy watroby oraz pod lewym zebrem. proby watrobowe wychodza okej, usg brzucha( prostata, sledziona, nerki-tu jedna lekko powiekszona, trzustka) rowneiz.
poza tym mam wyczuwalne pod skora zgrubienia ok. 1 cm na przedramionach(prawym i lewym) oraz w jamie ustnej.

pol roku temu mialem robiny wymaz z gardla i wyszlo okej, z tym ze lekarze mieli rozne zdanie na ten temat- jedni ze mam ostra infekcje gardla, drudzy ze nic nie mam. wyamz z gardla nie potwierzdil infekcji.
dodam ze czesto mam robione badanie ob ktore rzekaomao ma wykryc stan zapalny w organizmie. ob jest caly czas niskie -tzn. okej a non stpo przepisuja mi leki na stany zapalne.

oprocz tego zaczely mi sie psuc zeby dosc intensywnie.
moze jest tu jakis cudotworca i powie co mi moze dolegac.
dzieki z gory.
pozdrawiam
aha, jakby co mam 21 lat a nie 80 Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Iwa
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Lut 25, 2006 1:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A co Ci właściwie dolega? Bo tyle tych badań, w ogóle nie powiązane 1 z 2????
Podaj dolegliwości.
Może za bardzo przesadzasz?
Bole głowy? Może zatoki? Byłeś u laryngologa?
Pozdrawiam
Powrót do góry
mbeercik

PostWysłany: Sob Lut 25, 2006 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasciwie wiekszosc jest napisane o co chodzi.a w skrucie. powiekszone wezly chlonne bol glowy w tylnej czesci tak jak by mi cos naciskalo na czaszke od srodka.klucie serca i bicie na poziomie 50-60 poza tym jakies kolki na rekach i na brzuchu.bole brzucha w prawej czesci na wysokosci watroby i po lewej(tam gdzie jedna z tych koleczek)dretwienie rak zawroty glowy, ogolne wymeczenie, dusznosci przy wysilku i czAsem bez niego,to tak w skrucie!
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie Lut 26, 2006 1:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy to nie będzie jekiś posożyt?Czy masz nudności, mdłości, chudniesz?
Pozdrawiam
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Mar 02, 2006 9:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasnie nie.raczej nei mam pasozyta bo podobno mam wykluczone w badaniach ale roznie bywa. a jak mozna sie zbadac pod wzgledem pasozyta w organizmie??wiem ze to chyba trudno zrobic.moja cioteczka prawie sie przekrecila bo maial nudnosci i chudla a lekarze nie widzieli przyczyny.dopiero w Krakowie wynalezli jej pasozyta.a juz bylo blisko. ale ja nie mam takich objawow,raczej nie chudne drastycznie.nudnosci raczej tez nie mam
Powrót do góry
ida
Gość

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 9:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podwyższona leukocytoza może świadczyć o pasożytach, zrób koniecznie badanie na lambliozę-tak samo jak Ciebie faszerowano mnie antybiotykami, aż w końcu znalazłam przyczynę.
Powrót do góry
starucha
Gość

PostWysłany: Pią Cze 09, 2006 7:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miałam podobne objawy, chodziłam po lekarzach 3 lata.
zrób sobie test w kirunku HCV
Powrót do góry
Ewunia
Gość

PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 12:55 am    Temat postu: węzły chłonne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy można pomylić zapalenie węzłów chłonnych z świnką, i czy to może mieć konsekwencje dla pacjenta?
Powrót do góry
chwilka
Gość

PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 12:16 pm    Temat postu: rada Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

proponuję wizutę u IRYDOLOGA. Przestrzegam jednocześnie przed badaniem u jakiegoś znachora po kursie. Jeśli zdecydujesz się na wizytę to tylko u lekarza medycyny z ta specjalnoscią. Osobiście polecam gabinet we Wrocławiu na Podwalu. Nazwya się Irys.

Znam kilkanaście osób które miały problemy z diagnozami, a po diagnozie irydologicznej nareszcie wiedziały co im dolega.

O irydologii poczytaj w necie
Powrót do góry
M 26
Gość

PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 2:38 pm    Temat postu: Diagnoza Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj, bardzo Ci współczuję. Sama przez to przeszłam. Jednak wstrzymałabym się z lekami, które tylko pogarszają Twoj stan. Obecnie lekarze leczą za pomocą prób i błędów to ci nie pomogło to może to. Ja też miałam silne bóle z tyłu głowy, wydzielnę w gardle, jednego miesiąca schudłam 11 kg, bardzo szybko się męczyłam i pociłam sie na plecach i skroniach jak maratończyk. Okazało się, że mam nadczynność tarczycy, czyli zaburzenia hormonalne. Może warto sprawdzić. Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2