Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Slusek Zbanowany
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 1:10 pm Temat postu: Lek na wszystkie bakterie w ukł. moczowo-płciowym? |
|
|
mam pytanie czy jest jakis lek ktore usuwa wszystkie bakterie z dróg moczowych i z cewki ze wszystkich dróg w narzadach płciowych... sorry ze post nie skladzie ale szukam czegos konkretniejszego jakiegos leku...z gory dziekuje
-------edited by emilka---------
temat przeniosłam do innego działu i zmieniłam tytuł na bardziej sugerujący treść |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 6:14 pm Temat postu: |
|
|
są leki o szerokim spektrum działania (np. cipronex), ale najlepiej zrobić posiew z antybiogramem i na podstawie wyniku dobrać właściwy lek _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Glupster
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 1:17 pm Temat postu: Profilaktyka |
|
|
Profilaktycznie można stosować coś co będzie zawierało wyciąg z nagietka. Nalewki tej rośliny działają jako środki aseptyczne, przeciwzapalne, gojące rany w zmianach ropnych na skórze, zapalenie skóry, odmrożenia, oparzenia, czyraki, stany zapalne odbytu i kobiecych narządów rodnych. Nagietek posiada zdolność wiązania związków toksycznych, przyczynia się przez to do odtrucia organizmu i w konsekwencji do wzmocnienia sił obronnych ustroju, skutecznie łagodząc lub wręcz hamując przewlekłe procesy chorobowe.
Preparaty takie są dostępne np. w globulkach dopochwowych jak Vagical, CALENDULIN |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krychaa
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 9:46 pm Temat postu: |
|
|
wyciąg z nagietka jest ok. a na sam układ moczowy to jako profilaktyka najlepsze są preparaty z żurawiną - np. prouro, bo zawiera proantocyjany i dodatkowo witaminę C, które pomagają się pozbyć szkodliwych bakterii z ukł. moczowego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bajon
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 10:44 am Temat postu: |
|
|
Czy chodzi o zapalenie układu moczowego? Jeśli tak, to polecam Urofuraginum |