Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
przecinek ,
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 12:57 pm Temat postu: Łupież i wypadanie włosów |
|
|
Mam 18 lat i z łupieżem męczę się już 4 lata. Najpierw był suchy a po 2 latach zamienił się w tłusty. Próbowałem Nizoralu, Nizoxinu, Head & Shoulders a teraz Siarkowa moc anty sebum. Wszelkie te szampony pomagały tylko na 2 lub 3 mycia i łupież powracał i to silniejszy. Najgorsze były szampony z ketokonazolem bo po nich strasznie łupież się sypał. Siarkowa moc działała najskuteczniej bo nie miałem praktycznie tego żółtego i tłustego łupieżu oraz działała aż po 5 myciach. Niestety czar prysł i szampon przestał działać.
Od miesiąca wypróbowałem płukanie włosów rozcieńczonym octem tak jak babki robiły. I eureka bo bardzo mi to pomogło myślałem że pozbędę się łupieżu a chociaż tego łupieżu na dobre. Po miesiącu zaczęły mi wypadać i łamać się włosy więc płukanie octem przerwałem.
Czy to może być wina octu? Najbardziej łysieję przy skroniach. Włosy jednak przy nawet mocniejszym szarpnięciu NIE wychodzą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 2:19 pm Temat postu: |
|
|
byłeś z tym problemem u dermatologa?
jeśli nie to wizyta jest jak najbardziej wskazana.
PS. a może masz uczulenie na ketokonazol?
ja też tak mam, że jak używam Nizoralu to łupież się bardziej sypie ale potem jest spokój
co do octu to nie sądzę by powodował wypadanie włosów jednak powoduje on wysuszanie skóry głowy (dlatego fryzjerzy często zalecają płukanie roztworem wody z octu włosy które się przetłuszczają) dlatego też może on nasilać łupież.
idź do dermatologa.
wykonaj badania krwi- może brakuje Ci jakichś witamin stąd wypadanie włosów. lub masz jakąś chorobę skóry głowy i dlatego tak się dzieje....
jednym słowem - można wysnuwać przeróżne teorie, ale pomóc będzie Ci mógł tylko lekarz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przecinek ,
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Byłem u dermatologa ale 2 lata temu i powiedział że taka moja uroda i przepisał mi jakieś krople do smarowania lotio które i tak nic nie dawały. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 9:51 pm Temat postu: |
|
|
to idź do innego dermatologa.
czasem leki nie działają dlatego trzeba je konsultować z lekarzem na bieżąco i próbować innych.
na rynku są różne preparaty, przeważnie szampony i odżywki czy mgiełki do włosów, które zmniejszają wypadanie włosów.
możesz ich wypróbować, lecz biorąc pod uwagę czas trwania Twojego problemu zalecałabym ponowną wizytę u dermatologa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sky-100
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 1:41 pm Temat postu: |
|
|
Dobry jest szampon leczniczy Freederm Tar - dosyc drogi, ale rewelacyjny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mazowszanka
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Spróbuj Subrine Recept przeciwłupieżową-szampon i do tego możesz też dokupić lotion, który wcierasz we włosy po myciu i już nie spłukujesz. A szampony są o tyle fajne, że do różnego rodzaju włosów, np. do przetłuszczających się też albo suchych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszka12345
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 4:39 pm Temat postu: |
|
|
witam mam problem z wypadaniem wlosów, nie wiem czym to moze być spowodowane. biore witaminy centrum lub wellwomen dla zdrowia kobiety i nie pomaga przy tym bardzo łamią mi się paznokcie ale jedynie u rąk. prosze o rade |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 8:51 pm Temat postu: |
|
|
agnieszka12345
ja stosuje preparaty RADICAL. teraz mam akurat mgiełkę do włosów. wiem, że są też szampony, odżywki.
mojej siostrze na włosy i paznokcie pomagała SILICA.
możesz też zażywać preparaty zawierające cynk- wzmacniają włosy i paznokcie. są też witaminy z "grupy" Capivit- tych jednak nie stosowałam więc się nie wypowiem na ich temat.
jeśli chodzi Ci o profesjonalne preparaty wzmacniające to warto zasięgnąć porady dermatologa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gabryjela
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Wypadanie niweluje [reklama]-mozesz używać wszytkich 3 produktów (szampon, ampułki, i płyn po myciu) a jak już Ci się poprawi to sam szampon. Ja używałam akurat wszystkich 3, tzn 1 opakowania ampulek zużyłam a tez sam szampon i po myciu ten płyn stosuje. Skuteczne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszka12345
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 10:09 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje za podpowiedzi napewno wypróbuje obecnie stosuje szampon schwarzkopf-a activ-f dopiero dwa mycia więc efektów nie widze. a co powiecie na vichy? ktos go stosował? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|