Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
poziomka90
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 10:56 pm Temat postu: łuszcząca się skóra twarzy |
|
|
od jakiegos tygodnia łuszczy mi sie skóra na twarzy (okolice ust i policzki). w pierwszych dniach odczuwałam silne swędzenie z czasem,po stosowaniu kremu nawilżającego to ustało. podejrzewam ze jest to efekt długotrwałego używania mydła siarkowego( miałam problemy z trądzikiem),a wczesniej nie mialam potrzeby stosowania kremów. koleżanka stwierdziła że moze to być łuszczyca jednak ja nie zauwazyłam zadnych charakterystycznych ku temu grudek. czy mam do czynienia z jakąs chorobą skóry czy jest to po prostu sucha cera?? proszę o szybką odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Skóra może się łuszczyc z wielu powodow. Masz 17 lat, wiek dojrzewania wciąz trwa, jest wiele zmian w organizmie. Kiedy skończyłas kurację mudłem? Zażywasz do tego jakieś tabletki? Pzd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 8:34 am Temat postu: |
|
|
dawaj zdjęcie... zobaczymy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
poziomka90
|
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 10:15 pm Temat postu: |
|
|
odstawiłam mydło siarkowe od razu jak tylko objawy sie nasilily,porządnie sie wystraszyłam.nie biore zadnych tabletek,uzywałam tez innych kosmetykow antytradziwokych ale nie przynosili zadnych efektow w przeciwienstwie do mydla.a zdjecia nie mam,od razu nakremowałam twarz kremem nawilzajacym i w sumie po trzech dniach wszystko wrocilo do normy chociaz ciagle sie boje ze to wroci. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Ja mysle ze poprostu za bardzo przesuszylas skore, tak sie dzieje jak nie daje sie skorze odpowiedniej porcji wody w postaci kremu.
Mysle ze jezeli bedziesz dbala o dobre nawilzenie skory twarzy to ten problem nie wroci. Najlepiej smaruj twarz kremem po kazdym jej umyciu.
Pamietaj ze teraz jest okres zimowy i skora tym bardziej potrzebuje odpowiedniej ilosci nawilzenia inaczej zniszczysz jej naturalne wlokna i bedzie nie ciekawie
Ja moge ci polecic nawilzajaco matujacy krem z nivea viseage (nie young bo to dziadostwo )
Jest naprawde dobry, sama go uzywam na codzien. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jacekjamno
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 2:33 pm Temat postu: |
|
|
mi aptece pani poleciała coś z serii dermokosmetyków taką odżywkę z parafiną nanobase jest silnie nawilżająca i ma długie działanie. Jest jakości vichy tylko o wiele taniej .może i Ty spróbuj. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elekti
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 9:32 am Temat postu: |
|
|
staraj się unikać kosmetyków na bazie alkoholu bo one przesuszają skóre, polecam też dobrze nawilżający krem do twrzy do uzytku codziennego. Staraj się tez nie myc buzi mydłem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ClaudiaKn
|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie, jesteś w okresie dojrzewania, to pojawiają się problemy skórne. Na Twoim miejscu przy łuszczącej się skórze zrezygnowałabym z kosmetyków z alkoholem, bo tym jeszcze bardziej przesuszasz buzię. Może zainwetsuj w delikatne dermokosmetyki. ja tez używam odzywki Nanobase i musze powiedzieć, że na przesuszenie jest idealna. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|