Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ania26xp
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 11:22 am Temat postu: |
|
|
no to na co czakasz.... zresztą ja mam tak samo od kiedy skończyła sie moja stymulacja i powiedział ze dalej już mi nie pomoże czyli jakieś ponad pół roku nie byłam u gienusia ale do tej pory miałam miesiączkę co 30 dni a teraz jest 47 dzień cyklu i test negatywny no to muszę sie wybrać zobaczyć co i jak Tobie też radzę zrobić wycieczke do gabinetu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zefirka23
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 1:17 pm Temat postu: |
|
|
bede miala czas w nastepny tygodniu.juz sie zdecydowalam isc i nastawiam sie pozytywnie na ta wizyte.dzieki Bogu wspiera mnie moj kochany mezczyzna.boje sie tylko zee moje problemy z zajsciem sa przez antykoncepcje ktora wczesniej bralam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AGNES24
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Jak trafilam do szpitala i sie okazalo ze dostalam zoltaczki bo kamienie z pecherzyka zolciowego utknely w przewodach zolciowych mialam juz duzy pozniom zoltaczki i lekarze nie mogli czekac na operacje i sie okazalo ze jestem w ciazy. na konsultacji gin przepisala mi luteine i kazaala brac do pochwowo. dzieki temu udalo sie i nie poronilam w czasie operacji a moglo sie tak stac.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
BJ
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 6:12 pm Temat postu: Problem z ciążą/ luteina |
|
|
Witam,
11 miesięcy temu poroniłam...teraz od 4 miesięcy staramy się o dzidziusia, ale niestety.
Moja ginekolog zaproponowała mi branie luteiny2x1pod język przez 10 dni po 12dniu od miesiączki. Właśnie skończyłam 10 dniową dawkę i zauważyłam, że wydzielają się brązowe ,,farfucle,,--juz trzeci dzień. Pytałam giny, ktora stwierdziła, że tak powinnam zacząć miesiączkować. Ostatnią miesiączkę miałam 17 paź. z moich obliczęn kolejna powinna byc około 14 list. Boję się rozregulowania cyklu, bo zawsze miałam bardzo regularne miesiączki.
Poza tym robiłam badanie cytologiczne które wykazało 2-->zapalenie. Dostałam czopki Storage i witamine C dopochwowo.
Gina powiedziała, ze to zapalenie powoduje nie przedostanie się plemników i problem zajścia w ciążę. Teraz zastanawiam się czy brać luteinę jesli uda mi się wyleczyć z zapalenia.
Boję się bo bardzo chcielibysmy mieć dziecko i nie chcielibyśmy mu w żaden sposób zaszkodzić w drodze ku przyjściu na świat.
Proszę o pomoc.
BJ
--- przenosze do pokrewnego tematu --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 10:47 pm Temat postu: |
|
|
BJ chyba sterovag ;)
wylecz zapalenie, bierz dalej luteine i staraj się o dzidzię. luteina nie szkodzi płodu, pomaga w zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zefirka23
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 9:18 pm Temat postu: |
|
|
witajcie dziewczyny
w srode ide do lekarza.trzymajcie kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bomzi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Cześć wszystkim to moje pierwsze forum w którym uczestnicze ale widze że wasze rozmowy pomagają rozwiać wszelkie wątpliwości i dodają otuchy a nie jest łatwo takim kobietkom jak my. Ja staram sie dopiero od 5 miesięcy ale to był dla mnie szok że sie nie udaje, bo zawsze myślałam że to takie proste pstryk i jest, a tu ciągłe wizyty u lekarza i wiadomość o braniu leków które odwlekają zajście w ciąże o kolejne dni masakra. Na dzień dzisiejszy nie mam jajeczkowania lekarz przepisał mi luteine na wywołanie miesiączki, a później mam brać clo, oby to coś pomogło bo wariuje normalnie to jest okropne uczucie, a na dodatek moja szwagierka oznajmiła że jest w ciąży poprostu ryczałam kilka nocy. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bomzi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Ja też biorę luteinę dziś już 7 dzień a mam brać przez 10 a później od 5d.c. clo na wywołanie jajeczkowania którego nie miałam w poprzednim cyklu mam nadzieje że to pomoże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zefirka23
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 2:05 pm Temat postu: |
|
|
to bardzo boli.ja tak samo jak Ty myslalam ze to takie latwe i zawsze myslalam ze zalicze wpadke.jednak tak sie nie stalo i teraz jak bardzo chce to nie moge zajsc w ciaze.bralam kiedys tabletki anty i wtedy myslalam ze bede w tym nie wielkim procencie kobiet ktore zachodza w czasie stosowania antykoncepcji.w srode ide do lekarza i wszystko sie dowiem<mam taka nadzieje>mam niezlego stracha.ja juz przestalam wierzyc ze kiedy kolewiek bede sie cieszyla z mojego malenstwa.trzymajcie kciuki za mnie w srode |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 5:35 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyny lekarze zazwyczaj zaczynaja działać jeśli nie udaje sie zajść w ciąże w ciągu roku . dlatego warto lekarzowi powiedzieć ,że staracie się już ponad rok żeby nie dostać przypadkiem odpowiedzi " jest jeszcze czas". Przede wszystkim polecałabym zrobić badania hormonalne: prolaktynę, prolaktynę po obciążeniu, FSH, LH, hormony tarczycy , estradiol i progesteron. czasami przyczyna tkwi właśnie w zaburzonej gospodarce hormonalnej. No i oczywiście USG jajników. To ważne
Luteinę zazwyczaj bierzę się od 16 do 25dc na wyregulowanie cyklu. Po jajeczkowaniu bierze się na podtrzymanie ciąży jeśli ma się za mało progesteronu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|