Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anula25
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 3:11 pm Temat postu: Luteina w czasie ciązy? |
|
|
Przyplątała sie do mnie infekcja grzybicza,lekarz oprócz clotrimazolu przypisał mi również luteine dopochwowo. Właściwie po co ta luteina? Dodam, że nie mam ciąży zagrożonej, w miarę dobrze się czuję i wszystkie wyniki mam prawidłowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 4:19 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli wszystko z ciążą jest w porządku, to nie mam pojęcia
na infekcje luteina na pewno nie jest. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
*olka*
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 11:45 am Temat postu: |
|
|
czesc chcialam zapytac czy amoksiklav nie jest szkodliwy dla dziecka dodoam ze lekarz tylko zapytal czy mam problemy z siusianiem odpowiedzialam ze nie i powiedzial ze tak na wszelki wypadek mam brac bo cos chyba w moczu wyszlo jest to moja pierwsza ciaza wiec sie boje prosze o odpowiedz
z tym moczem to on wie co wyszlo tylko ja bylam w takim szoku ze zaopmnialam pozdrawiam i czekam na odp
posty połączyłam ------ emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 1:35 pm Temat postu: |
|
|
pewnie jakaś bakteria się pojawiła w moczu. akurat penicyliny (w tym amoksycylina) są jak najbardziej bezpieczne w czasie ciąży, nie działają bezpośrednio, nie mają działania toksycznego na płód i nie powodują żadnych wad rozwojowych. tak więc spokojnie stosuj się do zaleceń lekarza, bo prędzej nieleczone zakażenie może niekorzystnie wpłynąć na płód niż amoksiclav
ps. ale ponieważ jest to antybiotyk o szerokim spektrum działania, to dobrze będzie jak będziesz stosowała osłonowo probiotyki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 3:46 pm Temat postu: |
|
|
anula25 ja luteine bralam poniewaz grozil mi porod przedwczesny od 30 tygodnia i zebym nie urodzila za wczesnie bo nie za dobrze dla dziecka, dziwie sie ze lekarz kazal ci brac luteine |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natalia szulc
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 1:12 pm Temat postu: |
|
|
ja jestemw 28 tc i lekarka zapiasla mi luteine dwa razy dziennie pzrez tydzien nie chciala mi powiedziec dlaczego i kazala mi lezec |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Luteina wzmocni fazę progesteronową . Nie wiem czemu gin Ci nie wytłumaczył. Tylko niepotrzebnie teraz się martwisz _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
natalia szulc
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 2:27 pm Temat postu: |
|
|
teraz jeszcze biore luteine powiedziala ze sie zamknelo
strasznie pochna mi nogi a tak ogolnie to jestem szczesliwa ze bedziemy miec dziecko juz pzred slubem planowalismy ale nic z tego a jak stracilam prace to zaszlam w nastepnym miesiacu pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|