Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
izka300984
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 4:19 pm Temat postu: mały cycuś |
|
|
Witam!mam synka który w lipcu kaczy 2 latka i w żaden sposób nie moge go oduczyć ssania od piers!!mówiłam mu że mama ma kuku że mnie piers boli,zakładałam bardzo zabudowane bluzki ale on i tak zawsze dawał sobie z nimi rade kiedy mówiłwa mu że nie dam cyca to on płakał!!dla mnie jest to już męczące bo on przy cycku zasypia i w nocy budzi sie kilka razy i mówi cycusia!!pomóżcie!!jak mam go oduczyć?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Po prostu nie dawać za wygraną...Nie to nie...
Płacze? Jak zobaczy ze płacz nic nie daje to w końcu przestanie.
Można próbować mu tłumaczyć, ze jest już dużym chłopcem, a duzi chłopcy piją z kubków-niekapków ( butelka nie jest dobrym rozwiązaniem ze względu na zagrożenie rozwinięcia się próchnicy). _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 8:29 pm Temat postu: |
|
|
dziecko przez ssanie piersi zaspokaja swoją potrzebę bliskości i bezpieczeństwa. może wystarczy, tak jak pisze nowicjuszka, konsekwencja w odmawianiu ale też więcej zabaw z przytulaniem, kołysanie na kolanach, bliski kontakt. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 8:51 pm Temat postu: |
|
|
izka musisz zając czymś dziecko by nie myślało i piersi : Zabaw go czymś, zro mu coś kolorowego, dobrego do jedzenia, kup mu śliczny kubeczek itp _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
izka300984
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 2:17 pm Temat postu: |
|
|
przytulam go lulam caluje zajmuje go czymś innym ale prędzej czy póżniej wraz się upomnie on z kubeczka niekapka nie chce pić pije ze zwykłego kubeczka a o butelce nie ma mowy on nigdy z niej nie kożystał
Dodano po 5 minutach:
z tym dawaniem za wygraną to jest dobry pomysł ale jane moge jak on tak płacze bo aż serce boli,napewno by to pomoglo jak był mniejszy to próbowałam go na butelke przeąucić ale nie chciał |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja wiem ze boli...Ale innej rady nie ma...Co będzie jak pójdzie do przedszkola?
Jak woli ze zwykłego kubka to niech pije ze zwykłego...Byle mu wyjaśnić, że duzi chłopcy nie dostają "cycusia".
Na mojego chrześniaka wyjaśnienie, i konsekwencja pomogły... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
izka300984
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 8:32 am Temat postu: |
|
|
zanim pójdzie to przedszkola to jeszcze rok,ale spróbuje jak popłacze to nic mu nie będzie a jak to mówią "płacz to będziesz miał ładniejsze oczy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|