Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marina
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 5:24 pm Temat postu: Maść |
|
|
Mm takie pytanie stosuje masc "neo-capsiderm", glownym jej skladnikiem jest kapsaicyna i na masci widnieje ostrzeżenie ze preparat nie moze byc stosowany dluzej niz 2 dni gdyz moze spowodowac uszkodzenie nerwow czuciowych, czy to prawda jest ??? Masc jest dostepna bez recepty wiec jak to mozliwe ze bylaby az tak niebezpieczna???? Ja ja zastosowalm tylko 1 raz poprostu boje sie stosowac dalej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 11:22 pm Temat postu: |
|
|
Ja własnie stosuję ta maść i na początku bardzo mnie szczypało podczas stosowania i zrobily mi sie małe ranki!! Moj chłopak ostatnio ją stosował i zeby szybko mu przeszlo to nalozyl duza ilośc masci co spowodowało ze nie miał takiego jka zwykle czucia w rece. W jakims stopniu ta masc jest bardzo silna!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marina
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 1:27 am Temat postu: |
|
|
Anetka a ile razy twoj chlopak sie ta mascia smarowal??? A ile razy ty? Ja smarowalam tylko 1 raz i tez sporo nalozylam, jutro ide do farmaceutki spytac sie dokladnie czy moze ona zaszkodzic. Hmmm..... czyzby sprzedawali szkodliwy lek?? i to bez recepty, jestem sceptycznie nastawiona do tej masci. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hamann666
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 3:42 pm Temat postu: Maść |
|
|
Mam problem z bolącymi mięśniami. To nie są zakwasy bo boli po długim wysiłku. Może są nadwyrężone. Bolą mnie te na piszczelu z przodu (nie wiem jak sie nazywają). Po kilku dniach biegania zaczynają boleć są mocna napięte wydaja się wręcz spuchnięte. Jaką maści proponujecie, co to jest? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 11:07 pm Temat postu: |
|
|
A moze to sciegna ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina1324
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 10:37 am Temat postu: przerwa w stosowaniu maści przeciwgrzybiczej |
|
|
Lekarz przepisał mi maść, ale dopiero w aptece powiedziano mi, że należy ją przechowywać w lodówce. Więc teraz się zastanawiam bo wyjezdzam na urlop, czy brać ją ze sobą? Nie będę miała dostępu do lodówki. Co będzie lepsze? Zabranie ze sobą lekarstwa i kontynuowanie leczenia? Biorę tą maść dopiero parę dni, a leczę się już prawie rok i chciałabym widzieć jakieś efekty leczenia. Czy może odstawić tą maść na te 10 dni, bo przechowywanie tej maśći w upale może przynieść odwrotny skutek? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 1:39 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli masz możliwość pójścia ponownie do lekarza, to tak byłoby najlepiej - mogłabyś poprosić o jakieś inne leki na grzybicę. generalnie nie powinno się przerywać kuracji, ale jak jest taka sytuacja, to chyba innego wyjścia nie ma. za to możesz w czasie wyjazdu łykać lacibios femina aby uzupełniać dobrą florę bakteryjną.
jeszcze wpadłam na taki pomysł, żeby przechowywać tą maść w termosie. schłodzić termos i wrzucić tam kostkę lodu, tubkę z maścią w jakiś mały pojemniczek i do termosu nie wiem, czy by poskutkowało, ale można spróbować _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 4:38 pm Temat postu: |
|
|
ewelina1324
maść przeznaczoną do trzymania w lodówce trzeba tak przechowywać. inaczej może Ci zaszkodzić bardziej niż pomóc.
więc albo spróbuj pomysłu emilki albo idź ponownie do lekarza po jakiś inny specyfik.
możesz też zapytać w aptece co możesz zrobić w takiej sytuacji . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina1324
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za odp, ale do lekarza to już raczej nie zdążę pójść |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 10:12 pm Temat postu: |
|
|
ewelina1324
to może chociaż do apteki? farmaceutki może coś doradzą i możesz też zapytać o przechowywanie maści w termosie z lodem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|