Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Maseczki kosmetyczne I

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majka1111283

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 7:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam dziewczyny moze mi dacie dobry przepis na jakoms dobra i sprawdzona maseczke. Mam problem z twarza bo duzo mam zaskórników. tyle co ja nauzywałam sie toników zelów i tych kosmatyków do twarzy ze szok. i zadnej poprawy. pozdrawiam i z góry dzieki. Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mariajusiewicz

PostWysłany: Nie Maj 24, 2009 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zamiast maseczki nakładam odżywkę Nanobase która doskonale nawilża oraz poprawia kondycję skóry. Skutecznie zmniejsza zaczerwienienie skóry ma działanie bakteriobójcze pomaga zapobiegać powstawaniu zmian krostkowych.łagodzi i koi zaczerwienioną skórę daje uczucie komfortu dzięki odpowiedniemu nawilżeniu i złagodzeniu zaczerwienień skóry
Powrót do góry
elekti

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 11:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

możesz przygotować sama maseczkę: 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszać z ciepłym mlekiem na gęstą papkę, nałożyć na skórę, a następnie przykryć ciepłym kompresem. Zawsze jest to produkt naturalny Smile
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Lip 16, 2009 10:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mysle ze nie warto bawic sie w robienie masek domowych. w sklepach mamy wiele dobrych i tanich maseczek. chociazby nawilzajaca nivea czy z firmy aa z glinka Smile
Powrót do góry
pannaZmokrąGłową

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Sro Sie 05, 2009 11:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale w tych maseczkach domowej roboty masz same naturalne składniki, a nie chemię Wink a jeśli już mam użyc jakiejś kupnej, to dobre są te z glinkami (są różne glinki- białe, czerwone)

majka1111283, polecam maseczki typu peel-of Smile
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Sie 06, 2009 6:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak owszem ale mi jakos nie chce sie ich robic. Bardzo polubilam ostatnio tez maseczki z aloesem nawilzajace z AA Smile
Powrót do góry
peiklo.83

PostWysłany: Pią Sie 28, 2009 1:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie jestem niestety z tych, co to spędzają pół życia na robienie maseczek... Może jestem zbyt leniwa, a może po prostu nie lubię tracić czasu. Wolę pójść do apteki, kupić sobie dobre suplementy diety i brać je regularnie. Nasze ciała potrafią same zadbać o to, żebyśmy wyglądały pięknie i zdrowo, a przede wszystkim naturalnie, trzeba im tylko dostarczyć do tego niezbędnych składników. Jeśli chodzi o włosy i paznokcie, to w zupełności wystarczało mi branie onozisu przez 2 miesiące i efekt zdrowych włosów i mocnych paznokci utrzymuje się długo. Papek się brzydzę i nie lubię się oblepiać jedzeniem. Po to mamy medycynę, żeby nie musieć już się męczyć babcinymi sposobami.
Powrót do góry
ewa200

PostWysłany: Nie Lis 28, 2010 6:30 pm    Temat postu: maseczki do twarzy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam cere mieszaną i używam raz w tygodniu maski oczyszcającej z mary cohr co wy stosujecie do swojej cery ?

---Pisz w odpowiednich tematach---tosia81
Powrót do góry
ankaka2011

PostWysłany: Czw Sty 06, 2011 6:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

polecam swoją maseczkę dla cery wrażliwej

Maseczka odświeżająco-ściągająca do cery wrażliwej

Płatki owsiane zalać gorącym naparem z herbaty Irving Superior Green lub Irving Daily Superior Black. Odstawić do ostygnięcia. Odlać nadmiar płynu, jeśli pozostanie. Papkę o temperaturze pokojowej nakładać na skórę jako maseczkę (pozostawić na 10-15 minut, potem zmyć ciepłą wodą lub letnim naparem z herbaty) lub wykorzystywać do oczyszczania skóry. Jeżeli wykorzystamy czarną herbatę (Irving Daily Superior) maseczka będzie miała silniejszy efekt ściągający niż w przypadku wykorzystania herbaty zielonej (Irving Superior Green).
Powrót do góry
kaliksa

PostWysłany: Pią Lut 25, 2011 12:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Super dziękuję za przepisy. Na pewno skorzystam.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2