Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SexoBill
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 10:41 pm Temat postu: Mercilon i nie tylko |
|
|
Witam, mam kilka pytań odnośnie tabletek Mercilon ale nie tylko:
1) Czy podczas 7 dniowej przerwy można uprawiać sex i czy jest taka sama skuteczność zapobiegania ciąży jak podczas brania ich ?
2) Czy podczas sexu z zabezpieczeniem i w przerwie 7 dniowej (po mercilonie) może dojść do jakiegokolwiek krwawienia ? W trakcie stosunku zauważyliśmy że jest troszke krwii... od czego to może być ? czy jest to związane z tymi tabletkami ?i czy to jest normalne, czy mam się czegoś obawiać ? i Czym to może być ewentualnie spowodowane.
czekam na odpowiedzi
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 12:23 pm Temat postu: |
|
|
1. Tak,7dniowaprzerwa jest po to, zeby wywołac krwawienie przypominające miesiączkę.
2. Zalezy który był to dzień przerwy. 4 dnia przerwy powinno pojawić sie krwawienie z odstawienia, przypominajace miesiączkę. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Muminia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Biorę już trzecie opakowanie tabletek Mercilon, wcześniej brałam Midiana.
Pod czas 7 dniowej przerwie na trzeci lub czwarty dzień dostaję @kres, zawsze mam bardzo obfite. Ostatnio nie robiłam przerwy żeby uniknąć @krasu, ale po 10 dniach po rozpoczęciu nowego opakowania dostałam @.
Teraz jak skończy się opakowanie będzie 11 dzień cyklu.
Czy pod czas 7 dniowej przerwie będę zabezpieczona, czy nie wystąpi mi owulacja?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 10:45 pm Temat postu: |
|
|
Nie wystapi. Krwawienie sie przesunelo, to normalna reakcja. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|