Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 8:01 pm Temat postu: Mocny ból w lewej piersi.
Witam. Mam 15 lat. Miewam ból nasilający się już od kilku miesięcy w lewej piersi. Jest to uczucie ukłucia. Ostatnio ból jest dosyć silny. Oczywiście mam zamiar iść z tym do lekarza ale chciałabym się dowiedzieć wstępnie co ze mną jest i czego mogę się spodziewać ze strony lekarza.
Powrót do góry
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 8:07 pm Temat postu:
ja pamiętam ze swojego przykładu, że mnie piersi bardzo bolały w okresie dojrzewania. potem zmieniał się rozmiar
może u Ciebie jest tak samo?
warto jednak wybrać się do lekarza.
Powrót do góry
usgporady
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 9:41 pm Temat postu: Re: Mocny ból w lewej piersi.
LiLianna15 napisał:
Witam. Mam 15 lat. Miewam ból nasilający się już od kilku miesięcy w lewej piersi. Jest to uczucie ukłucia. Ostatnio ból jest dosyć silny. Oczywiście mam zamiar iść z tym do lekarza ale chciałabym się dowiedzieć wstępnie co ze mną jest i czego mogę się spodziewać ze strony lekarza.
Ból piersi może miec podłoże hormonalne tzn. w skutek podwyższonego poziomu estrogenów dochodzi do obrzęku tkanki gruczołowej, co objawia się bolesnością. Może też miec charakter zapalny. Wtedy najczęściej oprócz miejscowej bolesności pojawia się zaczerwienienie skóry. Innym rodzajem dolegliwości jest neuralgia, czyli podrażnienie nerwów międzyżebrowych w okolicy piersi. Zawsze w przypadku bólu oprócz wizyty u lekarza, należy wykonac badanie USG piersi.
link usuwam.
Gosia85
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Onkologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1