Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

moja nieznosna dolegliwosc :/

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
olaa22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 30, 2006 9:02 pm    Temat postu: moja nieznosna dolegliwosc :/ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prosze poradcie mi o o chodzi.. Od 2 lat moja dolegliwosc to : uplawy- nie duze ale zawsze jakis bialy slad na majtkach pozostaje, czasami pieczenie po stosunku , jezeli kapie sie wieczorem - rano wychodze do pracy koncze o 17 - wtedy pojawia sie nie przyjemny zapach , u mojego narzyczongo wyglada to podobnie - nie przyjemny zapach - lekki bialy nalot , stosowalismy srodki na grzybice , lecz wsystko powraca . Chce zasc w ciaze od stycznia zaczniemy starac sie o dzidziusia , zaczynam przyjmowac juz odpowiednie witaminy itp. AA jeszcze jedno .. Zawsze kochamy sie w prezerwatywach , jesli obimy to bez, nasze objawy nasilaja sie . bylam badana przez ginekologa - powiedzial ze nic zlego nie widzi - oczywiscie srodki na grzybice . Ale to wszystko powraca. Prosze pomozcie , czy mam szanse zajsc w ciaze? Musze dodac ze raz poronilam prawdopodobni przez toksoplazmoze.(chorobe przenoszona przez koty)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Emi *

PostWysłany: Wto Paź 31, 2006 3:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Cie serdecznie , a czy lekarz zlecił wam badanie na posiew tobie i narzeczonemu ? Jest to bardzo wazne badanie na obecnosc bakterii chorobotwórczych , mozecie mniec którąś z bakterii która powoduje takie dolegliwosci jak pisałas np pieczenie i wydzieline. Jest to równiez badanie które jest podstawą dla osób które nie mogą zajsc w ciąze i wtedy sie je wykonuje. Bakteria np chlamydia nie leczona prowadzi do bezpłodnosci u kobiet jak i u mezczyzn, najlepiej jak byscie wykonali te badanie ! Mniejmy nadzieje ze nie masz tej chlamydii ! Poczytaj najlepiej w necie o tej bakterii -sa podane tam objawy , wtedy bedziesz lepiej orietowała sie czy masz któres z wymienionych objawów i popros o te badanie! Zycze wam powrotu do zdrowia Wink
Powrót do góry
olaa22

PostWysłany: Wto Paź 31, 2006 8:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U kobiet to: upławy i/lub krwawienie, bolesne miesiączki, gorączka, bolesne oddawanie moczu, zapalenie, bolesny seks. Brzmi raczej boleśnie. Nieleczona choroba może prowadzić do bezpłodności, ale ponieważ u wielu kobiet nie występują żadne objawy, często dowiadują się, że są chore dopiero, gdy stwierdzi się u nich bezpłodność. U mężczyzn objawy obejmują: wyciek z penisa, bolesne oddawanie moczu, spuchnięte jądra, swędzenie.

Do zakażenia dochodzi takimi samymi dogami jak zwykle (seks, wymiana płynów ustrojowych), ale dodatkowo bakterią można się zarazić przez kontakt skórny. Leczenie polega na podawaniu antybiotyków a zapobieganie na używaniu prezerwatyw.

u mnie te objawy sie zgadzaja (nie mam bolesnego oddawania moczu- kiedys mialam z 2 razy cos takiego ale szybko przeszlo ) a u mojego partnera nie wystepuje zadna :> ... nie wiem co o tym wszystkim myslec... strachu coraz wiecej :/
Powrót do góry
Emi *

PostWysłany: Czw Lis 02, 2006 11:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie , najczesciej u kobiet wystepują objawy a u mężczyzn czesto ( lecz to nie regóła ) choroba jest utajona i nie mają zadnych objawów lecz sa chorzy Confused Ja bym Ci radziła nie stresowac sie bo chorob jest wiele i objawy mogą byc podobne Wink Radze jednak udac sie do lekarza podac objawy i poprosic o badanie bakteriologiczne na " Posiew " Ja za to badanie jakoś płaciłam chyba 75zł czy cos koło tego , niestety miałam bakterie " Chlamydie " Crying or Very sad dostałam antybiotyki jakies ale juz nie pamietam co to było i teraz powinnam isc wykonac drugi posiew - nie mam pojecia skad mi sie to wzieło - ta bakteria jezeli po tym kolejnym posiewie znów bedzie zły wynik ,wtedy i mój mąż bedzie mósiał zrobic to badanie Confused Nie martw sie, tylko idz przebadac sie Wink Oby u Ciebie było wszystko OK Wink trzymam kciuki i napisz jak bedziesz po wizycie ! Życze Ci zdrówka Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1