Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
juli
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 1:38 pm Temat postu: Moje początki z tabletkami |
|
|
Już sama nie wiem [...]
Pierwszego dnia po zażyciu pigułki antykoncepcyjnej kochałam się z moim facetem, jednak nie doszło do wytrysku, gdyż mu na to nie pozwoliłam, obawiam się jednak, że może jakoś 'przemycił' plemnika i tym sposobem doszło do zapłodnienia. Tabletki działają odrazu, czy jak to z nimi jest? Wspomnę jeszcze, że po kilku dniach odstawiłam je, po prostu fatalnie sie po nich czułam.
---- edit by Paweł:
Prosze nie nadawa tytułu tematu "ciążą?", lecz bardziej adekwatne i indywdualne. Temat takźe został przeniesiony do odpowiedniejszego działu - "antykoncepcja hormonalna i chemiczna"
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 1:59 pm Temat postu: |
|
|
działanie tabletek w tym okresie zaczyna sie - nie ma 100 % działania od początku.przez okres pierwszego opakowania tabletki nabierają pełnej swojej skuteczności |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Tabletka wykazuje działanie od pierwszego dnia jej zażycia, oczywiście prawidłowo-pierwszego dnia okresu, nie zapominajmy też, że tabletka wchłania się od 3-4 godzin. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 3:53 pm Temat postu: |
|
|
po ilu dniach od wziecia ostatniej tabletki powinno wystapic krwawienie? (1 moje opakowanie)
yo _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 4:39 pm Temat postu: |
|
|
To zalezy od organizmu,ale powinno pojawic sie w ciagu 7 dniowej przerwy,moze to byc pierwszego dnia,a moze byc 6 czy 7 dnia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 4:45 pm Temat postu: |
|
|
agusia39 napisał: | działanie tabletek w tym okresie zaczyna sie - nie ma 100 % działania od początku.przez okres pierwszego opakowania tabletki nabierają pełnej swojej skuteczności |
A niby dlaczego nie od początku? Wytłumacz dlaczego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 6:59 pm Temat postu: |
|
|
bo to hormon i nie w jednej dawce - organizm musi zareagowac na nowy hormon i zmiany jakim ma sie poddać. To nie włącznik światła ze pstrykasz i wszystko działa.Organizm ludzki jest bardziej skomplikowany |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie
dzisiaj wzielam 6 tabletke DRUGIEGO opakowania. zawsze biore o 12 w samo poludnie
i wczoraj wzielam, ale okolo godziny 18-19 zaczelam wymiotowac bo zjadlam kabanosa i nie moge tego jesc i wymiotowalam 3 razy.
dzisiaj sie kochalam 1 raz bez gumki ale wytrysk moj partner mial na moj wzgorek lonowy
czy mam sie obawiac? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Gru 25, 2006 11:23 pm Temat postu: |
|
|
czy ktos moze mi pomoc? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|