Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patryczka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2015 11:06 am Temat postu: Re: implanty |
|
|
patyczka napisał: | Dziękuję. Moim zdaniem wszystko ma swoje plusy i minusy. Nie ukrywam że decyduję się na implanty głównie ze względu na swój młody wiek, jednak nie jest to najtańsza inwestycja. Mam nadzieję tylko, że nie będzie bolało... |
Nie martw się na zapas, zabieg na prawdę nie boli Odwagi! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dorota32
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2015 6:32 am Temat postu: |
|
|
Wiadomo, że ma plusy i minusy. Ja w końcu zainwestowałam i muszę przyznać, że warto było. Po za tym jak znajdziesz dobrego stomatologa to na pewno to będzie bezpieczny zabieg.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jarecki99
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2015 10:12 am Temat postu: |
|
|
Na uwagę zasługuje stomatolog, adres [zakaz umieszczania linków] to główna specjalizacja, oraz protetyka i implanty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
violet
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2015 6:47 pm Temat postu: |
|
|
implanty zebow nie niszcza ich w przeciwienstwie do mostkow. DO mostkow musisz pilowac zeby itp. Potem i tak trzeba go wymieniac. A implanty to jednorazowy wydatek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
akoszka
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 3:07 pm Temat postu: |
|
|
Czy ktoś robił implanty zębów finansowane z NFZ?Jakie są procedury kwalifikujące do refundacji? Zastanawiam się nad zabiegiem, zęby są moim wielkim kompleksem... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziunia87
|
Wysłany: Nie Sie 02, 2015 8:56 pm Temat postu: |
|
|
tez nie miałam funduszy na implanty i szkoda było mi zębów zdrowych sąsiednich i byłam zdecydowana na most ale przez polecenie znajomej trafiłam do dr Wilisowskiego pracuje w Luxdentica i tam zrobiłam implant który wziełam na raty, raty w banku załatwial gabinet ja tylko podpisałam papiery ) także udalo mi się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kwiatuszek81
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2016 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Miałam podobny problem. Przed założeniem aparatu ortodontycznego musiałam usunąć piątkę. I niby aparat przesunął mi zęby, także że luka była mniejsza, ale jednak mi to przeszkadzało. Bardzo długo zastanawiałam się czy inwestować kolejne tysiące w zęby. Rozważałam właśnie implant czy most. Wiadomo, że główną wadą implantu jest jego bardzo, ale to bardzo wysoka cena, z kolei most jest mniej trwały i trzeba naruszać inne zęby, czego też nie ukrywam się obawiałam.
Tak więc wypisałam sobie na kartce wszystkie za i przeciw i postanowiłam zainwestować w implanta. Absolutnie nie żałuję!!! Wydana kasę co prawda odczuwam do dziś, ale jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim dlatego, że implant nie różni się wyglądem od innych zębów - jest dokładnie taki jak cała reszta (chodzi o kolor oczywiście). Oprócz tego mam spokój na ok 20 lat i nie czuję jakbym miała pomiędzy zębami jakieś obce ciało.
Także mimo wielkiej kasy polecam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
matyldaaa
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2016 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Implanty to bardzo dobre rozwiązanie, niestety kosztowne. Ale jeśli wykonamy implanty u specjalisty w tej dziedzinie to na pewno to będzie dobry wybór. Ja jestem z Poznania i tu najlepiej implanty wykonuje Dr Alaa Eljamal i jestem już po konsultacji. Na stronie jest cennik i szczerze to ceny też nie są wysokie. W każdym razie to na pewno będzie trafiona decyzja. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Relanies
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2017 11:06 am Temat postu: |
|
|
Ja wybrałem [zakaz reklamy na forum] i byłem zadowolony Według mnie najlepsza opcja. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Albercik23
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2017 5:51 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli ktoś na forum reprezentuje bielsko to polecam [zakaz reklamy na forum] - ja robiłem tam implanty zębowe i póki co bardzo dobrze to wszystko wygląda, mam nadzieję, że nie wypadną mi za szybko. Inna sprawa że o dobrego chirurga dentystycznego ciężko, a ja się panicznie boję jak ktokolwiek mi w usta zagląda. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|