Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 7:54 pm Temat postu: Mrowienie w udzie
Witam
Od tygodnia czuję mrowienie w udzie. Do tego wydaje się jak by obrzęknięte bo czucie nadal jest. Mam 14 lat i boję się, że to może być SM. Sam nie wiem czy to po prostu ja przesadzam czy dr.house namieszał mi w głowie.
Mrowienie nasila się wieczorem. Wtedy jest bardzo uciążliwe. Ale zazwyczaj wystarczy pozginać trochę nogę lub poruszać nią i daje spokój. Gdy wstaję rano mrowienie przechodzi. W przeszłości miałem już takie problemy ale występowały one na biodrze. Tamtego czasu na skórze zrobiły mi się straszne rozstępy. Dodam też, że mam trochę krzywy kręgosłup w części lędźwiowej, niestety nie jest to leczone. Poza tym mam ostatnio w życiu sporo stresów związanych ze szkołą.
Jak myślicie co to może być?
nadawaj tytuły bardziej sugerujące problem.
zmieniłam
Gosia85
Powrót do góry
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 9:03 pm Temat postu:
Hezus
Nie masz SM.Twoje objawy wynikają z wieku dojrzewania,mogą wskazywać na brak magnezu w organizmie,stresy.Nie jest,to coś poważnego.Uzupełnij magnez a wszystko powinno wrócić do normy.
Powrót do góry
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 9:51 pm Temat postu:
Hezus
SM nie występuje w tak młodym wieku. poza tym objawia się czym innym a nie mrowieniem w udach.
rozstępy robią się albo podczas szybkiego chudnięcia/ przybierania na wadze lub wzrostu. aby im zapobiegać zacznij wcierać w ciało balsam lub oliwkę. powinno pomóc.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Neurologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1