Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Ha! dobre pytanie. Bo np. do mydeł dla dzieciaczków nie dodaje się barwników, parabenów. A przynajmniej nie powinno. Jak chcesz porównać to zerknij na skład. Czy faktycznie aż tak się różnią? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anlinsa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2017 1:11 pm Temat postu: naturalne mydło aleppo |
|
|
kaliksa napisał: | Ha! dobre pytanie. Bo np. do mydeł dla dzieciaczków nie dodaje się barwników, parabenów. A przynajmniej nie powinno. Jak chcesz porównać to zerknij na skład. Czy faktycznie aż tak się różnią? |
W obecnych czasach, naturalne mydło to już nie tylko skład. Na rynku można zauważyć, że istnieje sporo wydań kostek z napisem made in syria, co w zasadzie jest nieprawdą. Od kilku lat przez działania wojenne nie ma w Syrii żadnych fabryk które produkowałyby mydło aleppo. Warto więc badać nie tylko skład ale prawdziwość pochodzenia. Te fabryki które działały dotychczas w Syrii ulokowały się przeważnie w Turcji lub Tunezji. Ta informacja powinna także być zamieszczona na opakowaniu mydła. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nutka87
|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 9:25 pm Temat postu: |
|
|
DLatego ja się cieszę, że mam mydła ze sprawdzonego źródła..
To znaczy robi moja ciocia i wujek... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drdree
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2018 11:01 am Temat postu: |
|
|
No mydła dla dzieci zazwyczaj są delikatniejsze, możesz też poszukać mydeł naturalnych o bardzo delikatnym składzie. Lub kosmetyków, które nie posiadają nut zapachowych i są przeznaczone do skóry wrażliwej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nutka87
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2018 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Ja się muszę znowu zaopatrzeć w mydła u cioci, robią naturalne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janessie
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2018 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Bo teraz ładują w te mydła nie wiadomo co... pełno tam tych wszystkich aromatów i substancji drażniących skore. No może to i ładnie pachnie i fajnie jest sobie umyc czyms takim rece, ale mozna latwo sobie zalatwic twarz! Moj facet wlasnie tez z kosmetykow to stosowal jedynie mydlo do codziennej pielegnacji ;p No i w pewnym moemencie cera zaczela sie buntowac i powyskakiwaly mu na twarzy krosteczki. Kupilam dla siebie, ale tez postawilam zeby i on sprobowal te emulsję miceralną https://www.cetaphil.pl/82/cetaphil-em-do-mycia/ Widze ze korzysta, bo i poprawa jest wreszcie. Nie ma mydla w skladzie, a dodatkowo oczyszcza i łagodzi podraznienia. Ale co sie nasluchalam o tych jego cierpieniach to oczywiscie moje ;p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|