Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mariollla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 5:27 pm Temat postu: |
|
|
xyz
Ostatnio zmieniony przez Mariollla dnia Sob Paź 15, 2011 2:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 9:56 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście ,że każde znamie czy pieprzyk powinien byc skonsultowany z lekarzem. Nie powinno się usuwać laserowo w gabinetach kosmetycznych bez uprzedniej diagnostyki wycinkowej. Chodzi o to ,że wszelkie zmiany barwnikowe czyli pieprzyki które nas niepokoją, zmieniają się czy są podrażniane np. przez stanik powinny byc obejrzane przez dermatologa a te które sa drażnione - usuwane . Jeśli chodzi natomiast o te wystające "dzyndzelki" , cienkie ...hmm jak to opisac "brodaweczki? pewnie wiecie o czym piszę . Te podczas golenia można ściąć przez przypadek, czy niektóre starsze praktyki mówią o nitkowaniu. Te "pieprzyki sa niegroźne. Ale krwawią jak ...... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mariollla
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 7:54 pm Temat postu: |
|
|
xyz
Ostatnio zmieniony przez Mariollla dnia Czw Paź 13, 2011 11:04 am, w całości zmieniany 20 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hitsu_91
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 11:10 am Temat postu: |
|
|
Ja miałam dwa na plecha, pod biustonoszem.Usunięto mi chirurgicznie obydwa naraz, poszły do badania, komórek rakowych nie było na szczęście.Ale i tak mam do usunięcia jeszcze conajmniej cztery pieprzyki będące w miejscach narażonych na drażnienie lub działanie promieni słonecznych.
Co do chirurgicznego usuwania pieprzyków, jest to bezbolesne.No, może oprócz momentu wbijania igły ze znieczuleniem xP |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|