Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
julian25
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 2:38 pm Temat postu: najlepsza pozycja w pierwszym razie |
|
|
mam pytanie dotyczące pozycji w trakcie stosunku. jestem prawiczkiem , i planujemy z dziewczyną zacząc zycie seksualne , jednak nie wiem jaka jest najlepsza pozycja dla kogos kto robi to pierwszy raz?
Drugie pytanie.
Czy prezerwatywa to najlepszy srodek antykoncepcyjny dla kogos kto robi to poraz pierwszy?
----edited by yalissea----
Czy dział antykoncepcji był dobry dla Twojego tematu??
Tu powinien się on znajdować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 3:39 pm Temat postu: |
|
|
Prezerwatywa jak najbardziej, a ja dla pewności dorzuciłabym jeszcze globulki Z tym, że ja przeważnie panikuję.
Jeżeli chodzi o pozycję, to polecałabym jednak klasyczną. Tylko dziewczyna niech sobie włoży pod biodra zwinięty ręcznik, wtedy błona dziewicza jest naprężona i podobno mniej boli przy jej zerwaniu. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 4:34 pm Temat postu: |
|
|
karioka napisał: |
Jeżeli chodzi o pozycję, to polecałabym jednak klasyczną. |
jak najbardziej się z tym zgadzam:)
a co do zabezpieczenia to prezerwatywa jest niezbędna... wiesz choroby, infekcje, a przede wszystkim niechciana ciąża.. (tylko trzeba uważac- to na pewno wiesz...żeby ona nie pękła)
Jeśli będziecie mieli ochotę na seks w dni płodne to dorzuccie globulki dopochwowe albo tabletki antykoncepcyjne np cilest
przyjemności i "odpływu" życzę z całego serduszka!
nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 10:06 pm Temat postu: |
|
|
A ja niepolecam w żadnym razie tabletek antykoncepcyjnych przy pierwszym razie, ani plastrów.
Organizm kobiety po przerwaniu błony dziewiczej musi spokojnie się zrównoważyć. Chodzi mi o to, że pierwszy stosunek łączy się z małym bałaganem w hormonach.
Tak więc, najlepszym zabezpieczeniem przy pierwszym razie będą prezerwatywy, do następnego czasu odczekajcie min. 2 tygodnie, aby mogło się wszystko zagoić. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
julian25
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 3:31 pm Temat postu: re |
|
|
dziekuje wszystkim za pomoc
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malwinka88
|
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 2:58 pm Temat postu: |
|
|
drapaka napisał: | A ja niepolecam w żadnym razie tabletek antykoncepcyjnych przy pierwszym razie, ani plastrów. |
A co, jeśli ktoś (tak jak ja) obawia się zajścia w ciążę i chciałby oprócz prezerwatywy użyć również tabletek? Jestem straszną panikarą i wiem, że nawet jeśli prezerwatywa nam nie pęknie, to będę cały miesiąc czekać jak na szpilkach na okres...a z tabletkami miałabym pewien komfort psychiczny co radzicie???
p.s. mam kilka pytań odnośnie wizyt u ginekologa, czy ktos mółgłby podać linka na tym forum z odpowiednim tematem ??
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 3:13 pm Temat postu: |
|
|
malwinka88 wtedy mozesz zabezpieczyc sie globulkami dopochwowymi kosztuja ok.12zł i naprawde nie masz co sie bac ze zajdziesz w ciaze. juz one na to nie pozwola hehe _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
|
Powrót do góry |
|