Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maryla78
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2019 7:47 pm Temat postu: najlepsze witaminy |
|
|
które witaminy najlepsze? Jakie witaminki łykałyście w ciąży i przed? Mam na myśli te dla kobiet ciężarnych, pełno tego wszystkiego w aptece i nie wiadomo, co wybrać i co najlepsze dla malucha i mamy. A może wystarczy branie samego kwasu foliowego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rezolutna_dziewczynka
|
Wysłany: Pon Cze 17, 2019 10:53 pm Temat postu: |
|
|
Najlepsze to takie które już nie wymagają dodatkowej suplementacji. Sprawdziły mi się mamadha premium, solidny i prosty skład, bez całej tablicy Mendelejewa. Zgodne z zaleceniami PTG i też ilości tych potrzebnych witamin dobre, w ciąży musiałam mocno ograniczyc sól, bo miałam problemy z ciśnieniem, a przecież to główne źródło jodu, który jest super ważny dla układu nerwowego, na szczęśćie w moich witaminach miałam jodu dobrą ilość i nie miaam braków. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maryla78
|
Wysłany: Sob Cze 29, 2019 9:13 am Temat postu: |
|
|
ja właśnie zaczęłam brać kwas foliowy i kupiłam sobie też kwas omega 3 naturell. Czytałam że omega 3 i dha mają dobry wpływ na rozwój mózgu, wzroku, a Polki niestety w tym ja też przyznaję się do winy że jemy bardzo mało ryb i z jakością tych ryb też nie jest jakoś super, jedynie ci co mieszkają nad morzem to mogą sie cieszyć bo mają świeże ryby. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Czw Lip 04, 2019 10:27 pm Temat postu: |
|
|
kwasy omega są ważne, szczególnie DHA bo wpływa na rozwój mózgu, rozwijanie się oczu i wzroku, a Polki jedzą bardzo mało ryb, w których najwięcej jest tego kwasu, ja miałam bardzo dużą porcję dha w mamadha premium, poównując z innymi suplementami to tgo składnika jest zdecydowanie tutaj najwięcej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 26, 2019 9:19 am Temat postu: |
|
|
A nie ma nieprzyjemnego, rybiego zapachu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vanila
|
Wysłany: Sob Sie 24, 2019 7:49 am Temat postu: |
|
|
niczego takiego nie zauważyłam i podoba mi się to ze tylko 2 tabletki dziennie jest tego mamadha. Koleżanka była w tym samym czasie co ja w ciąży i mi opowiadała ile rożnych preparatów brała to bylam w szoku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2019 10:59 am Temat postu: |
|
|
Kupiłam sobie ten z naturell i faktycznie nie czuję żadnej ryby i nie odbija się nieprzyjemnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|