Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Klaudioo
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2014 9:36 am Temat postu: Nałóg jedzenia i przejadania się |
|
|
Jak radzić sobie z nałogiem jedzenia i przejadania się - czy ktoś ma na to jakiś w miare naturalny i skuteczny pomysł? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
PrettyWoman
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2014 1:15 pm Temat postu: |
|
|
Zapewne jest to bardzo trudny problem, którego pokonanie będzie wymagało naprawdę silnej woli co jest rzadko spotykane. W większości przypadków, moim skromnym zdaniem, wymagać będzie to pomocy osób trzecich, ponieważ kontrola uzależnienia jest naprawdę ciężka. Ew. potrzeba konsultacji z specjalistą się kłania. O ile mówimy tutaj oczywiście o prwadziwym nałogu i problemie z jedzeniem, a nie o zwykłym przejadaniu się na siłę Taki nałóg może mieć naprawdę głębokie i poważne konsekwencje A skuteczny sposób jest jeden, orpóżnić lodówkę, zredukować ją do minimum i osobie z problemem wziąć pieniądze Może nie pójdzie żebrać o jedzenie... Wtedy będzie przynajmniej pod pełną kontrolą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sarsaparilla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Cze 08, 2014 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam się jest to naprawdę trudny problem i potrzeba wiele samozaparcia żeby go zwalczyć. Można zawsze spróbować ułożyć sobie dietę w ten sposób żeby czuć się najedzonym a nie przejadać się do tego będzie potrzebna też duża ilość wody i może błonnika który wypycha nam brzuch i nie pozwala aż tyle jeść. Jeśli to nie pomoże to niestety będzie potrzeba pomoc osób trzecich niekoniecznie rodziny może nawet trzeba będzie udać się do specjalisty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Klaudioo
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 10:42 am Temat postu: |
|
|
Ok dzięki, a co sądzicie o hipnozie?
W temacie na innym forum polecili mi hipnoterapeute, który dzięki jednej wizycie potrafi "dać nam" kontrolę nad jedzeniem - masę pozytywnych opinii o tym sposobie przeczytałam. Ludzie nawet po kilku miesiącach pisali że nadal potrafią ograniczyć jedzenie do małych porcji.
Dzwoniłaś dziś rano i wszystko super, terminy na terapię za 2 miesiące i koszt 500 złotych niestety jak dla mnie trochę drogo tym bardziej, że musiałabym jechać do Krakowa.
Ale znalazłam takie nagrania jak Hipnosencja - co do efektów czytałam, że lepsza terapia ale nagrania tez chwalą. Co sądzicie? Czekać czy może lepiej skorzystać z tych nagrań? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sarsaparilla
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2014 1:14 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz jeśli masz ochotę możesz spróbować osobiście nie wiem jak to wygląda także nic mi również nie wiadomo o skuteczności ale jeśli stać cię na takową terapie to spróbuj a nóż się uda czego ci naprawdę życzę. Ale z tych nagrań to chyba bym zrezygnowała. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DagaDe
|
Wysłany: Czw Lip 10, 2014 12:08 am Temat postu: |
|
|
Myślę, że warto spróbować. Ja stawiałabym na bardziej normalne leczenie. Nie chciłabym być poddana hipnozie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
herfson
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2014 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez mam ten problem i dosyc dobrze sobie z nim poradzilem przed kazdym posiłkie który chcem jesc wypijam litr woda zrodlanej np zywiec bardzo szybko i wtedy bardzo mało juz zjadam jedyny minus tego ze bardzo czesta potrzeba chodzenia do toalety |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sarsaparilla
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 5:41 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym dodała do wody odrobinę cytryny i miodku żeby brzuch nie tylko wypełniać wodą ale oszukać węglami w " zdrowej " postaci. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malinka77
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2014 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Ważne, żeby złe nawyki zamienić w dobre. Np. słodycze zastąpić owocami czy orzechami. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eizzy Spamer
Ostrzeżeń: 3
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2014 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Pic dużo wody I przede wszystkim jeść na małych talerzach wówczas porcje będą się nam wydawały większe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|