Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 4:09 pm Temat postu: Naturalna pielęgnacja |
|
|
Jakie jest wasze zdanie - czy natrualna pielęgnacja ma sens? Już wielokrotnie słyszałam opinię, że kupując ekologiczny kosmetyk daję się ciągnąć za nos bo przecież więcej w chemii co dzień zjadam? z drugiej strony dlaczego mam pakować na skórę chemiczne kosmetyki jeśli dbam aby jak najmniej sztuczności było w mojej diecie? A może faktycznie ta cała moda na eko to tylko mydlenie oczu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Krycha
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 6:18 pm Temat postu: |
|
|
sama sobie odpowiedzialas
ktos kto zyje zdrowo i stara sie unikac chemii w zywnosci, ciuchach, sprzataniu etc. zainteresuje sie i eko kosmetykami. Dwa mysle ze to jest tez zwiazanie ze zdrowiem - alergiami glownie.
Mydleniem oczu jest dla mnie ten zalew kosmetykow z etykieta "bio", a wcale takie nie sa. Konkretnie zauwazylam ostatnio krem do rak evenlinu oznaczony jako bio bo ma w skaldzie mleko i olej z kielkow przenicy. Jest swietny przyznaje ale nie mam nic wspolnego z prawdiwym bio... tyle ze ci co nie czytaja etykiet uznaja go za ekologiczny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Winona
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno im mniej chemii, tym lepiej. Dlatego nawet, jeśli nie da się jej całkiem wyeliminować z naszego życia, myślę, że warto stosować naturalne kosmetyki. Czekam tylko aż skończę to, co mam z zapasów kosmetycznych i przerzucam się na naturę . Teraz szukam w internecie różnych marek "eko" i opinii o nich. A Wy dziewczyny macie może jakieś sprawdone kosmetyki tego typu? Możecie coś polecić? Przydałaby się opinia z pierwszej ręki... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hitsu_91
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Ja w momencie gdy brakuje mi kosmetyków, np toniku do twarzy, stosuje metody aż nazbyt naturalne, np wyciskam na wacik sok z cytryny, lub urywam liść aloesu i kładę na twarz sok z niego, tudzież smaruję się obierkami z ogórków :] Przy czym aloes rzeczywiście działa.Cytryna lekko rozjaśnia cerę, natomiast w przypadku ogórków nie zaoberwowałam większych zmian.Dużo jest takich domowych sposobów, które mi się podobają. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Cytryna, ogórek, miód i ja w domowym prywatnym spa stosuję. Jednym z najprostszych kosmetyków jest oliwka, są dziewczyny które smarują się zwykłą spożywczą oliwką z oliwek. Warunek musi być prawdziwa. W ogóle moda na olejki jest np. OCM? Oczyszczanie twarzy za pomocą olejków?
Albo proszę olejkowe dermokosmetyki - Botani |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dinka
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 6:01 pm Temat postu: |
|
|
O co to nie, olej na twarz kłaść? Zdarza mi się, że skusi mnie dobre hasło czy opakowanie. Ostatnio nawet kupiłam krem i peeling z beeco, te kosmetyki akurat z certyfikatem. A wcześniej miałam krem AA też z serii eco. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Juvital_pl
|
Wysłany: Pon Cze 17, 2013 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem tego typu pielęgnacji - naturalna,ma sens jeżeli chcemy aby nasza skóra była naprawdę zadbana bazując tylko i wyłącznie na naturalnych środkach, Z doświadczenia wiem,że nie jest to łatwa sprawa,ale za to jaka satysfakcja. I co ważne: przynosi efekty:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|