Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Naturalna pielęgnacja

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kaliksa

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 23, 2011 4:09 pm    Temat postu: Naturalna pielęgnacja Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakie jest wasze zdanie - czy natrualna pielęgnacja ma sens? Już wielokrotnie słyszałam opinię, że kupując ekologiczny kosmetyk daję się ciągnąć za nos bo przecież więcej w chemii co dzień zjadam? z drugiej strony dlaczego mam pakować na skórę chemiczne kosmetyki jeśli dbam aby jak najmniej sztuczności było w mojej diecie? A może faktycznie ta cała moda na eko to tylko mydlenie oczu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Krycha

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Sty 18, 2012 6:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sama sobie odpowiedzialas Smile

ktos kto zyje zdrowo i stara sie unikac chemii w zywnosci, ciuchach, sprzataniu etc. zainteresuje sie i eko kosmetykami. Dwa mysle ze to jest tez zwiazanie ze zdrowiem - alergiami glownie.

Mydleniem oczu jest dla mnie ten zalew kosmetykow z etykieta "bio", a wcale takie nie sa. Konkretnie zauwazylam ostatnio krem do rak evenlinu oznaczony jako bio bo ma w skaldzie mleko i olej z kielkow przenicy. Jest swietny przyznaje ale nie mam nic wspolnego z prawdiwym bio... tyle ze ci co nie czytaja etykiet uznaja go za ekologiczny
Powrót do góry
Winona

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na pewno im mniej chemii, tym lepiej. Dlatego nawet, jeśli nie da się jej całkiem wyeliminować z naszego życia, myślę, że warto stosować naturalne kosmetyki. Czekam tylko aż skończę to, co mam z zapasów kosmetycznych i przerzucam się na naturę Smile. Teraz szukam w internecie różnych marek "eko" i opinii o nich. A Wy dziewczyny macie może jakieś sprawdone kosmetyki tego typu? Możecie coś polecić? Przydałaby się opinia z pierwszej ręki...
Powrót do góry
Hitsu_91

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja w momencie gdy brakuje mi kosmetyków, np toniku do twarzy, stosuje metody aż nazbyt naturalne, np wyciskam na wacik sok z cytryny, lub urywam liść aloesu i kładę na twarz sok z niego, tudzież smaruję się obierkami z ogórków :] Przy czym aloes rzeczywiście działa.Cytryna lekko rozjaśnia cerę, natomiast w przypadku ogórków nie zaoberwowałam większych zmian.Dużo jest takich domowych sposobów, które mi się podobają.
Powrót do góry
kaliksa

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pon Sty 30, 2012 8:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytryna, ogórek, miód i ja w domowym prywatnym spa stosuję. Jednym z najprostszych kosmetyków jest oliwka, są dziewczyny które smarują się zwykłą spożywczą oliwką z oliwek. Warunek musi być prawdziwa. W ogóle moda na olejki jest np. OCM? Oczyszczanie twarzy za pomocą olejków?
Albo proszę olejkowe dermokosmetyki - Botani
Powrót do góry
dinka

PostWysłany: Pią Kwi 06, 2012 6:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O co to nie, olej na twarz kłaść? Zdarza mi się, że skusi mnie dobre hasło czy opakowanie. Ostatnio nawet kupiłam krem i peeling z beeco, te kosmetyki akurat z certyfikatem. A wcześniej miałam krem AA też z serii eco.
Powrót do góry
Juvital_pl

PostWysłany: Pon Cze 17, 2013 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem tego typu pielęgnacji - naturalna,ma sens jeżeli chcemy aby nasza skóra była naprawdę zadbana bazując tylko i wyłącznie na naturalnych środkach, Z doświadczenia wiem,że nie jest to łatwa sprawa,ale za to jaka satysfakcja. I co ważne: przynosi efekty:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1