Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Risto
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 5:35 pm Temat postu: Nerwica serca? |
|
|
Witam,
Dokładnie tydzień temu poszedłem pierwszy raz na siłownie. Wtedy z sercem nie działo się nic złego. Następnego dnia grałem w piłkę i po jakiejś godzinie gry gorzej się poczułem, i miałem dziwne uczucie jakbym miał zimne serce Teoretycznie nic nie bolało, tylko (może to ze strachu) nogi miałem jak z waty. Wróciłem do domu i myślałem, że to chwilowe osłabienie czy coś. Od tamtego incydentu cały czas jestem podenerwowany i mam stany lękowe. Czuje czasami naprawdę delikatne kłucie w sercu i wtedy strach narasta, serce zaczyna mocniej bić i nadmiernie się pocę. Te stany nasilają się gdy jestem sam i mam za dużo czasu do przemyśleń, zeszłej nocy nie mogłem usnąć bo się bałem, a moje serce szybko biło. Dodam, że gdy jestem w towarzystwie i o tym zapomnę to wszystko jest w porządku, czasami tylko poczuje to lekkie ukłucie. Czy to może być nerwica, coś przejściowego, czy może przez siłownie coś sobie uszkodziłem? Mam niespełna 18 lat i do tej pory nigdy nie miałem żadnych problemów zdrowotnych oraz prowadzę aktywny tryb życia, niestety jem bardzo mało owoców i warzyw. Od tamtego czasu byłem jeszcze 2 razy na siłowni i jak ćwiczyłem to czułem się tylko lepiej bo o wszystkim zapominałem :< Wiem, że mój tata również borykał się z właśnie chyba nerwicą serca, brał jakieś leki i już ok. Póki co nic nie mówiłem rodzicom, bo od razu zaczną panikować.
Co do leków jakie przyjmuje to biorę Izotek na trądzik od jakiś 3 miesięcy, ale wątpię by miał on z tym coś wspólnego.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jabus
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 11:59 am Temat postu: |
|
|
Nerwica z czegoś się bierze, trzeba sprawdzić w jakim stanie jest serce. Podstawowe badania, kierunek lekarz rodzinny na start |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nnn123
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2015 12:35 am Temat postu: |
|
|
Wpierw badania żeby wykluczyć inne przyczyny. Nerwica serca jest częsta, ale lepiej się zbadać czy aby to nie co innego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
skywalker75
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 11:24 am Temat postu: |
|
|
nerwica serca jest odmianą nerwicy lękowej. Może być spowodowana ciągłym stresem, przemęczeniem organizmu albo jakimiś przeżyciami. Objawami są właśnie dolegliwości sercowe, przyspieszone bicie serca, jakieś ukłucia, ogólny niepokój, czasem problemy z oddychaniem albo nadmierna potliwość.
Jednak bardzo ważne jest żebyś poszedł do lekarza i zrobił podstawowe badania, a może nawet jakieś ekg albo test wysiłkowy. Lekarz na pewno zleci co trzeba |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Beza111
|
Wysłany: Pią Cze 10, 2016 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Moja mama też ma nerwice serca, tylko dopiero niedawno to zdiagnozowali. Do tej pory leczyła się u neurlogów, żaden nie skierował jej do kardiologa. Dopiero jak trafiła do dobrego neurologa to ona nakierowała ją na kardiologa. W przeciwnym razie dalej byśmy żyli w niewiedzy i strachu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
baska239 Spamer
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2016 1:37 pm Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mared434
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
urm
|
Wysłany: Wto Sty 02, 2018 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Nerwica serca - bardzo nieprzyjemna sprawa. Też to przerabiałem i zanim udało mi się z tego wyjść myślałem że zejdę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|