Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
chorynacoś
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 11:02 pm Temat postu: Nie mogę beknąć - pomocy |
|
|
Witam. Mój problem polega na tym, że nie potrafię wywołać beknięcia, po prostu nie wiem jak. A sprawia to duże kłopoty podczas picia napojów gazowanych i podczas jedzenia. Czuję się pełny, a to tylko powietrze. Przez to boli mnie brzuch. Poradźcie mi coś. Jak beknąć? Może macie jakieś swoje sposoby. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
problemzodbijaniem
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Wiem że temat dawno nie poruszany ale mam podobny problem. Po jedzeniu czy piciu, chociaż bardzo moi sie chce odbić to nie mogę i strasznie mnie to męczy. Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 8:04 pm Temat postu: |
|
|
też to mam i nie wiem jak można sobie pomóc ;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
"Otworzyć" gardło i napiąć przeponę... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 7:12 am Temat postu: |
|
|
Należy zmienić dietę na bardziej lekkostrawną,unikać (czasowo)używek,wód gazowanych,pokarmów wzdymających,smażonych i tłustych.Dużo pić.Wskazany ruch(szczególnie po posiłkach ale nie tylko) dla poprawienia perystaltyki jelit.Na wzdęcia można kupić leki w aptece(jest ich kilka bez recepty,jak potrzeba mogę podać kilka do wyboru) należy pokarmy spożywać w małej ilości ale często (5x)Nic nie wspominacie o innych objawach(stolec,bóle jelitowe szczególnie z lewej strony,zgagi itd) _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 9:39 am Temat postu: |
|
|
ja mam czasem bóle jelit, myślałam że to jajniki ale ginekolog wyprowadził mnie z błędu, brałam na to meteospasmyl i lentrea, czasowo pomaga ale przecież nie będę cały czas jadła tabletek ;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 10:18 am Temat postu: |
|
|
meteospasmyl tak jest wskazany ale jest na receptę a ja mówię o lekach które są bez Rp.i możliwością długiego stosowania bez szkody.Co do Lentrea to nie uważam za potrzebny do stosowania(bardziej wskazany przy wrzodach)I do zaleceń,które podałem poprzednio.P. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 11:14 am Temat postu: |
|
|
mi te leki lekarz przepisał jak opisywałam swoje objawy, pomagają ale jak tylko przestanie się je brać to objawy wracają, mi środki bez recepty nie pomagają _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 11:40 am Temat postu: |
|
|
Anonimowa22
Jak wnioskuję z tego,to tak naprawdę nie jest zdiagnozowana przyczyna i zasadniczo nie Jesteś leczona a jeśli,to na zasadzie a może pomoże(bardzo częsta metoda leczenia bez badań pomocniczych?)Należy przeprowadzić szczegółowe badania gastrologiczne.I wówczas możemy mówić o prawidłowym leczeniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
prokata
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 2:28 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej napić się wody gazowanej i troszkę poćwiczyć od razu powinno pomóc, ewentualnie poćwiczyć równomierny oddech to wszystko co jest w stanie otworzyć gardło... albo idealne są ćwiczenia które pobudzają przeponę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|