Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 2:57 am Temat postu: Nie moge ruszac palcem po operacji .
Mialem zwichniety palec wskazujacy , nie udalo sie go nastawic .wiec zrobiono operacje odtworzono tzw warunki anatomiczne i ustabilizowano mi 2 drutami kirschnera .
Minelo 5 tygodni .Sciagnieto mi szwy i usunieto druty kirschnera .
w 24 godz po usunieciu drutow sprawdzilem czy moge ruszac palcem i jedynie jego koncowka jest ruchoma na jakies pare mm .Wiecej nie moge ruszac tak jakbym dalej mial te druty , drugi palec tez ma znacznie ruchomosc ograniczona .
Dlon jest cala spuchnieta z blizny wydobywa sie zolta ropa a palec ma podwyzszona temperature i jest siny .
Czy to normalne ? i ile zajmuje powrot do ruchomosci normalnej ?.
lekarz mi powiedzial ze za tydzien calkiem zdejmie sie szyne i bede cwiczyl palca ale nie wiem jak skoro sie nie rusza praktycznie i troche mnie martwi ta ropa.
ps gdzie w krakowie szukac opinii innego lekarza ? bo zaczynam sie martwic bo juz o tydzien moje leczenie sie przeciaga i nie zanosi sie na poprawe narazie , i tak jakbym czucia nie mial w jednym miejscu palca co tez nie jest normalne chyba .
Powrót do góry
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 10:20 am Temat postu:
Jesli pojawila sie ropa to oznacza stan zapalny wiec lekarz w tej sytuacji jest konieczny. Moze potrzebny bedzie antybiotyk. _________________
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Chirurgia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1