Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Niegrzeczny brat

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Rodzina
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikmik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 7:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może ;]
lepiej nie zgłaszajcie tylko niech rodzice pujdą porozmawiać;] o tym z pedagogiem jak to rozwiązać bo po co mu pokazywać że jest zainteresowanie wokół niego lepiej poprostu pierw skonsultować i zacząć działąć w domu

chwila chwila 8 letnie dziecko ma swój komputer???

-----edited by emilka-----
nie stawiaj więcej niż 3ech znaków przestankowych obok siebie. gracjas.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aramentis

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no a nie masz klucza do pokoju z Twoim kompem? zawsze mozna by bylo zamknąć pokoj. a dzieciak karę musi mieć. zyczę powodzenia.
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co opisujesz to współczuje Ci bo ciężka sprawa ale faktycznie może lepiej zamontować zamek w pokoju z komputerem jeśli go niema no i wprowadzić małemu limit na komputer powiedzmy 1h dziennie a jak bedzie grzeczny to wiecej a nie że on wchodzi na głowe wam. Ja wiem co znaczy młodsze rodzeństwo sama mam małą siostre czasami tez przegina ale ogólnie wie do jakiego stopnia może. Moim zdaniem jeśli on cie bedzie bił to oddaj mu niekoniecznie mocno wiem że to może głupio brzmi ale skoro on tak robi to niech wie że niejest to bezkarne i ze to boli niemówie że masz sie z nim bić albo coś ale poprostu coś w rodzaju że go obezwładnisz. Poza tym namów rodziców na rozmowe z tym pedagogiem wkońcu on sie na tym najlepiej zna i spróbujcie te stosunki załagodzić jak najszybciej bo jak on w wieku 8lat tak sie zachowuje to niewiem co bedzie jak troche podrośnie wtedy naprawde może kogoś skrzywdzić Rolling Eyes
mikmik

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najprostrze rozwiązanie to chyba znieść kompa do piwnicy;] i koniec problemu w wieku 8 lat komp do odrabiania lekcji raczej nie jest potrzebny ;] a jak Ci wchodzi do pokoju to kopa w 4litery i gówniarz przestanie wchodzić Very Happy pare razy od Ciebie dostanie i juz jesteś siostra wiec możesz go tłuc oporowo:D
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 9:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mikmik kopa? Shocked tak sie szerzy agresja...kop za kopem i chłopak tylko tak nauczy sie rozwiazywac problem Confused

Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 10:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No odczasu do czasu możesz go unieszkodliwić ale żeby zaras kopać albo bić ile wlezie on tylko jeszcze bardziej sie wkurzy i wiecej ci bedzie nazłość robił. Choć z drugirj strony jak byśmu raz pożądnie oprzydzwoniła to może by zobaczył że z tobą nieprzelewki i niema co fikać spróbuj ale jak sie zacznie bardziej rzucać to niepraktykuj tego wiecej bo sytuacja sie pogorszy
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie no bic ciagle to nie ma co, proponuje raz mu dac w skore jak cos przesadzi ze swoim zachowaniem...i zobaczysz jak zareaguje , jak zacznie sie bic to znaczy ze takie zachowanie z twojej strony pogorszy sparwe tylko i wtedy trzeba bedzie znalezc inne rozwiazanie Confused oby po klapsie od ciebie dal spokoj i zaczol sie zachowywac w miare normalnie...
swoja droga 8 letni chlopak a juz tak sie zachowuje to co bedzie pozniej, musicie jak najszybciej cos z tym zrobic...powodzenia
Powrót do góry
mikmik

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przecież ja nie miałem na myśli icia codziennie własnie miałem na myśli raz a porżadnie jak Ci cos zrobi z kompem on ma 8 lat przecież tylko a Ty jesteś jego siostrą wiec nie masz ograniczeń;] raz porządnie mu dasz w dupe potem zwiazać;] zostawic na pół dnia i wiecej niegrzeczny nie bedzie;] dać mu czas na przemyślenie;] ze nie warto bo jeszcze bardziej mu sie dostanie i juz,

co to są za porządki żeby 8 letni chłopczyk terroryzował dom;]
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 8:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ehh Pamietajmy o jednym jesli Ty bijesz dziecko ono wie ze to dobre i oddaje tym samym Exclamation Sposob na bicie-powiedziec ze to boli i w ten sposob nie zalatwia sie spraw ,oznajmic ze jego nikt nie bije wiec czemu on to robi Question Karcic ale nie bic , biciem na swiecie niczego sie nie zalatwia , wiem ze czasem ciezko wytrzymac i chcialoby sie zloic skore ,ale agresja rodzi jeszcze wieksza agresje.Wiem ze pewnie zostane znegowana ale ja osobiscie jestem calkowita przeciwniczka bicia dzieci Exclamation
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie znegowana nie każdy ma swoje poglądy ale ja wiem po mojej siostrze chodziła i mnie kopała wiecznie biła itd. Pewnego razu ja jej oddałam dość mocno. I co? od tego czasu jak podnosi tylko reke albo noge to ja jej tylko o tym przypominam i już ma dość wiec czasami działa
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Rodzina Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3