FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 11:47 pm Temat postu: nieprzyjemny zapach stop |
|
|
zwracam sie z prozba o to aby ktos poradzil mi jakis dobry srodek na stopy pracuje fizycznie przez co moje stopy poca sie po dniu pracy po prostu ten zapach jest nie do wytrzymania przez to wtyd mi po prostu zdejmowac buty w towarzystwie poradzcie cos (oczywiscie myje nogi i dbam o ich higiene stosowalem juz kilka srodkow przeciwko poceniu jednak na dlozsza mete okazaly sie nieskuteczne) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mysza
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2005 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście podstawową rzeczą jest higiena. A osoby, które mają problem z nadmierną potliwością muszą jej przestrzegać szczególnie i myć stopy częściej ( nawet za każdym razem, kiedy ściągną buty) i zmieniać skarpetki, co w tym przypadku nie będzie żadną przesadą.
Gorzej jednak gdy ktoś ma TAKI PROBLEM i wybiera się w gości. W tym przypadku należałoby zakładać inne buty, aniżeli te, w których pracuje się fizycznie przez kilka godzin.
Nie należy też ustawać w poszukiwaniu środków, które zminimalizują tę przykrą dolegliwość. Na rynku kosmetycznym jest ich na pewno mnóstwo:dezodoranty do stóp, talki, żele itp. Niestety to kosztuje, ale warto przetestować na własnej skórze i wybrać najbardziej skuteczny środek.
Dodam, że należy je stosować tylko na umyte stopy. Sa też specjalne dezodoranty do butów, które neutralizują przykry zapach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ktos Gość
|
Wysłany: Wto Maj 02, 2006 5:16 pm Temat postu: |
|
|
[quote="mysza"]:"Oczywiście podstawową rzeczą jest higiena. A osoby, które mają problem z nadmierną potliwością muszą jej przestrzegać szczególnie i myć stopy częściej ( nawet za każdym razem, kiedy ściągną buty) i zmieniać skarpetki, co w tym przypadku nie będzie żadną przesadą.
Gorzej jednak gdy ktoś ma TAKI PROBLEM i wybiera się w gości. W tym przypadku należałoby zakładać inne buty, aniżeli te, w których pracuje się fizycznie przez kilka godzin.
Nie należy też ustawać w poszukiwaniu środków, które zminimalizują tę przykrą dolegliwość. Na rynku kosmetycznym jest ich na pewno mnóstwo:dezodoranty do stóp, talki, żele itp. Niestety to kosztuje, ale warto przetestować na własnej skórze i wybrać najbardziej skuteczny środek.
Dodam, że należy je stosować tylko na umyte stopy. Sa też specjalne dezodoranty do butów, które neutralizują przykry zapach"[/quote]
Ja polecam talk kosmetyczny:))) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nees
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 10:56 pm Temat postu: |
|
|