Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Niespokojny sen

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jaa18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 25, 2010 10:51 am    Temat postu: Niespokojny sen Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!Moja córeczka ma 8 miesiecy i od 3 miesięcy śpi nie spokojnie wierci sie stasznie.Przez sen wypluwa smoczka i zaczyna się kręcic.Tylko sie położe i musze znowu wstawac do łóżeczka.Próbowałam nawet bra ja na noc do siebie do łózka i tak samo jest kręci się,wierci.Juz nie wiem co mam robic.czekam na odpowiedzi..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Paź 29, 2010 8:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeju skąd ja to znam Wink)) Kochana a czy przypadkiem Malutka nie ząbkuję ??

Powrót do góry
jaa18

PostWysłany: Wto Lis 02, 2010 11:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak ząbkuje...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Lis 02, 2010 12:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właśnie Wink. To jest przyczyna niespokojnego snu i wiercenia się . Ja smarowałam po jedzeniu tuż przed snem bardzo grubo maścią na ząbkowanie. Czasami pomagało ale niestety złotego środka nie ma. Ja się męczyłam dwa tygodnie . Teraz jest spokój ...narazie Wink

Powrót do góry
jaa18

PostWysłany: Wto Lis 02, 2010 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A u mnie to trwa już 3 miesiące.Przychodzi wieczór i sie zastanawiam czy jest sens się kłaśc spac czy nie,bo są takie noce,że wcale nie śpie a jak uda się to na pół godziny i to też nie zawsze...
Powrót do góry
rzodkiewka75

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy dajesz, coś dziecku? Ja na ząbkowanie daję Camilię i po góra kwadransie jest spokój. Możesz spróbować, może poskutkuje. A może coś jej z łóżeczkiem nie pasuje?
Powrót do góry
jaa18

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smaruje mascią bobodent.W dzien jak śpi to tak spokojnie,że nawet się nie poruszy a tylko przychodzi noc do spania to zazyna sie koszmar.Wstaje o 6 rano..
Powrót do góry
claudia4you

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Czw Lip 14, 2011 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam

jeżeli chodzi o mojego malca to czasem budzi się z krzykiem , śpi nerwowo
a w dzień krótko
może źle go usypiam
Powrót do góry
skakanka

PostWysłany: Pon Lis 05, 2012 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

claudia4you napisał:
witam

jeżeli chodzi o mojego malca to czasem budzi się z krzykiem , śpi nerwowo
a w dzień krótko
może źle go usypiam

Jeśli nic go nie boli, to może być parę czynników, które powodują niespokojny sen. Np. stres. Kiedy w domu są konflikty, kłótnie, napięcia, to dziecko to jakoś odreagować musi. Może mieć meczące sny, a jeszcze nie umie opowiedzieć, że mu się coś śni. Może być w pomieszczeniu za dużo roślin. Tak, tak. Za dużo- co prawda w dzień z chlorofilu powstaje tlen, ale w nocy przy braku słońca rośliny zjadają za dużo tlenu. Może macie zanieczyszczone powietrze. Mała powierzchnia, lęk przed wyziębieniem malucha, brak wentylacji... A może dodatkowo wilgoć albo grzyb? Albo roztocza? Póki co dziecko nie reaguje inaczej niż niepokojem, ale mogą się zacząć kaszelki, kichania...Wtedy warto pomyśleć o inventerze- znakomite wentylatory z rekuperacją.
Powrót do góry
claudia4you

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Lis 06, 2012 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, po kilku miesiącach otrzymałam odpowiedź na pytanie , zapomniałam już nawet że je zadałam Wink

mój mały już lepiej, jest starszy i lepiej śpi, chociaż nie zawsze , pozdrowienia dla wszystkich dzieciaczków
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1