Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sekutnica
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 7:40 pm Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | tylko trzeba pamiętać, zeby nie szczotkować jezyka tą samą szczoteczką, co zęby. najllepiej mieć tzw. "skrobak" do języka.
a na nieświeży oddech pomaga też rozgryzanie kardamonu |
Może durne pytanie... Ale dlaczego konkretnie nie powinno się myć języka tą samą szczoteczką, którą myje się zęby?
Ja od czasu do czasu 'umyję' język po myciu zębów, ale oczywiście najpierw szczoteczkę wypłukuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
johan
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Może chodzi o bakterie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 6:59 pm Temat postu: |
|
|
johan napisał: | Może chodzi o bakterie? |
No raczej, domyślam się. Ale jak się wypłucze szczoteczkę+nałoży trochę pasty (bo nie myję języka od razu tym samym), to chyba nie "zainfekuję" sobie ani gardła ani bakterie nie zeżrą mi zębów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zofi
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli się martwicie o bakterie to zacznijcie stosować płukanki a nie tylko szczoteczka i pasta. Najlepiej używać bezalkoholowe. Podobno te mocne, z alkoholem są szkodliwe dla zdrowia. Ja używam Dentofresh i jestem zadowolona ; ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natiDar
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 6:28 pm Temat postu: |
|
|
A ja nigdy nie myję języka ;p Też stosuję DentoFresh i uważam, że płukanie buzi kilka razy dziennie wystarczy. Nie trzeba koniecznie myć języka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
a_gusia_83
|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2012 2:17 pm Temat postu: nieświeży oddech |
|
|
Przede wszystkim idź do dentysty i wylecz zęby. Od razu poprawia się oddech. Do tego Listerine zielony i dobra nitka dentystyczna stosowana codziennie wieczorem. Powinno pomóc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2012 12:41 am Temat postu: |
|
|
natiDar napisał: | A ja nigdy nie myję języka ;p Też stosuję DentoFresh i uważam, że płukanie buzi kilka razy dziennie wystarczy. Nie trzeba koniecznie myć języka. |
No myję czasem kiedy widzę, że jakiś mocniejszy nieestetyczny "osad" się zrobi. Nie oszukujmy się, że każdemu nawet zdrowemu człowiekowi z czasem się "odłoży".
Ostatnio kupiłam w promocji Listerine i faktycznie oprócz uczucia 'odświeżenia' to też dobrze czyścił powierzchnię języka. Szkoda tylko, że do najtańszych te preparaty nie należą, a jak tak sobie płukać 1-3x dziennie po pół nakręteczki to 0,5 szybko schodzi (chociaż niebieski aquafresh 0,3 chyba ok 9zł). Ale będę inwestować .
Miałam chyba 2 płyny (jeden z biedry, drugi z aldiego) bez-alkoholowe... Och-y-d-a... Już wolę mocny smak tych z alkoholem, chociaż na początku gały potrafią wyjść niż smak tego mydła... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Halinka098
|
Wysłany: Sro Maj 30, 2018 2:40 pm Temat postu: |
|
|
A masz krwawiące dziąsłą przy myciu? Może to zapalenie dziąseł i brak usuwanego kamienia... to może powadzić do paradontozy więc polecam wybrać się jak najszybciej do dobrego dentysty. Poszukaj na www.ranking.abcZdrowie.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|
julitkas
|
|
Powrót do góry |
|
|