Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
calineczka21111
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 2:11 am Temat postu: |
|
|
Witajcie.
Ja również mam problem z niskim wzrostem (148). Wybieram się do endokrynologa, bo ten problem nie daje mi żyć. Co gorsza moje otczenie wpędzało mnie i wpędza nadal w ten kompleks, co powoduje ,że nie akceptuje siebie. Jak byłam mała to miałam robione jakieś badania ,które wykazały,że mam normalną ilość hormonu wzrostu i w związku z tym nie podjęto leczenia.
Moje pytanie brzmi: czy endokrynolog jest w stanie mi pomóc?, czy jest jakaś szansa na leczenie żebym chociaż troche urosła?.
Mam 21 lat. Moi rodzice nie należą do wysokich, mama ma 158cm, a tata 174cm.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olgapasiek
|
Wysłany: Sro Sty 29, 2014 2:17 pm Temat postu: |
|
|
warto też dodać wysiłek fizyczny to pobudzisz organizm do wzrostu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sceptyk75
|
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 12:12 am Temat postu: |
|
|
Albo możesz nosić buty na wyższym obcasie. Zawsze będzie coś, czego nie będziemy w sobie akceptować. Dobrze, że jesteś zdrowa to jest najważniejsze! Poszukaj raczej w sobie dobrych cech i na tym się opieraj. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mazurka-mazurkiewicz
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2015 1:33 pm Temat postu: |
|
|
niski wzrost to może być kwestia genetyki lub problemów z hormonami - tak czy siak trzeba sie skonsultować z lekarzem bo tutaj na forum nikt Ci badań nie przeprowadzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Calipso
|
Wysłany: Pią Paź 09, 2015 11:21 pm Temat postu: |
|
|
oprócz wymienionego podłoża genetycznego i hormonalnego, niski wzrost może też być objawem niektórych chorób, np. celiakii lub innych schorzeń, które zaburzają prawidłowe wchłanianie się składników odżywczych
dodatkowo znaczenie mają czynniki zewnętrzne takie jak np. stres, zbyt duży wysiłek fizyczny czy zła dieta
jeżeli dla Ciebie jest to duży problem, może warto spróbować jeszcze porozmawiać z innym lekarzem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|