Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
oliwia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 1:57 am Temat postu: nisko glowka dziecka ... |
|
|
jestem w 27 tygodniu ciazy podczas ostatnie wizyty lekarz powiedzial mi ze glowka dziecka znajduje sie dosc nisko powiedzcie mi czy to zle?? i czy moze cos grozic ciazy ?? dodam ze do tej pory nie mialam zadnych komplikacji z ciaza poza malym brakiem zelaza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 5:47 pm Temat postu: |
|
|
a lekarz Ci nie wyjaśnił dokładnie?
wiem, że w po pewnym czasie główka coraz niżej schodzi - wtedy obniża się także brzuch i jest to znak, że dziecko i ciało przygotowują się do porodu.
jednak nie pamiętam dokładnie w którym to tygodniu/ miesiącu następuje.
a nie masz rozwarcia?
lekarz kazał Ci się oszczędzać , więcej leżeć i nie dźwigać?
mówił Ci cokolwiek? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oliwia
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 6:15 pm Temat postu: |
|
|
rozwarcia nie ma a lekarz nic nie mowil wlasnie nie powiedzial czy to zle czy dobrze dlatego sie zmartwilam jak pojde na stanepna wizyte to popytam o wszystko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 11:43 pm Temat postu: |
|
|
oliwia jezeli nie ma rozwarcia to na razie nie ma powodow do zmartwien... czasami glowka jest za nisko, jest rozwarcie i grozi to przedwczesnym porodem... ale ty rozwarcia nie masz i mozliwe ze to po prostu twoja "uroda" a raczej twojej ciazy ja na wszelki wypadek mimo wszystko zaczelabym bardziej uwazac na siebie i nie przemeczac sie.
powodzenia
a tak na przyszlosc warto pytac lekarza o wszystko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oliwia
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 10:26 pm Temat postu: |
|
|
ok dziekuje za rade w poniedzialek ide do lekarza tym razem innego chyba wogole zmienie lekarza prowadzacego , ten do ktorego chodzialm do tej pory nie daje zadncyh badan sama sie musze o nie prosic gdybym nie zapytala to nawet badania krwi by nie zrobil a jak go zapytalam o usg to powiedzial ze na usg panstwowo trzeba czekac 2 miesiace i ze moze mi zrobic ale tylko prywatnie dlatego tez w poniedzailek wybieram sie do innego lekarza - znajomego rodzicow o napewno zadba o ciaze i powie co i jak a jeszcze jedno pytanie mam do Ciebie Pituszka powiedz mi jak to jest czy lekarz prowadzacy moze osobiscie odbierac porod ?? pytam bo lekarz do ktorego chodzilam do tej pory stwierdzil ze to niemozliwe i ze tak sie nie da nawet po oplaceniu lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|