Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
brytka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 8:55 pm Temat postu: noc niemowlaka |
|
|
Chcialabym sie dowiedziec czy 4 miesieczny niemowlak powinien juz przesypiac cala noc?i ile mleka powinien wypijac podczas snu.Gdyz moja 4 mies coreczka ciagle w nocy budzi sie do jedzenia,a ja wyczytalam ze powinna jesc jak najmniej i przesypiac cala noc! Jak moge to zmienic? wiecej snu mniej jedzenia! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 9:59 pm Temat postu: |
|
|
tak naprawde wszystko zależy od dziecka - jednak im wczesniej zacznie przesypiać noce tym lepiej
szczególnie niedobrze jest gdy są ząbki a maluch je w nocy - wtedy najlepiej podac zwykłą wodę do picia.
moja mała zaczeła przesypiać noce pod koniec 2 mieszka
a co do karmienia - sprubój podawać przed snem sycącą kaszkę lub np. mleko bebiko 2R lub 2GR - są bardziej sycące bo zawierają kleik ryżowy lub gryczano-ryżowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magda.M
|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 11:14 pm Temat postu: |
|
|
Jest to indywidualna sprawa każdego dziecka. Mój synek ma już 21 miesięcy i nadal wstaje w nocy po kilka razy na cycusia. Dzieci karmione piersią z zasady dłużej wstają w nocy... Córkę karmiłam 11 miesięcy i dopiero po zakończeniu karmienia zaczęła przesypiać całe noce.
Są pewne książkowe teorie, ale każde dziecko ma swój indywidulny rytm, jedno dziecko będzie przesypiało noce w wieku 2 miesięcy, a inne w wieku 2 lat... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 11:53 pm Temat postu: |
|
|
Dokladnie,kazde dziecko jest inne.Moj synek niestety nie byl karmiony piersia i wieku 1 m-ca spal bez jedzenia do 5-6 rano,czasem zdarzylo Mu sie przebudzic w nocy i zjesc,ale to bylo doslownie kilka razy i tak ladnie spal do 9 m-ca.Teraz ma 15 m-cy i niestety juz tak ladnie nie spi,budzi sie kilka razy i chce pic,wlasciwie nie budzi sie,bo nawet oczu nie otwiera,tylko przez sen marudzi i daje mi znak,ze musze wstac.Mam tylko nadzieje,ze kiedys to sie skonczy.Czasem wstane do Niego 2 razy,a czasem 6,7.Jedyne co mi pasuje to,to,ze spi do 10.00 rano,wiec i ja moge sie wyspac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|