Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rinky

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 23, 2012 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam po 3 latach Smile
Pozwole sobie skopiowac swoj post sprzed 3 lat zamieszczony tu na forum:
"Wysłany: Pon Mar 30, 2009 12:53 pm Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Witam,

Stwierdzono u mnie jakiś czas temu PCO.
Przy braniu luteiny miałam tylko 20-dniowe cykle i ostatnio 3 dni później wzięłam luteinę niż zwykle. W 24 dniu cyklu zrobiłam test ciążowy - negatywny, to samo w 30 dniu i w 34. Ale 33 dnia cyklu zrobiłam BETA HCG, które wyszlo 10.2 mlU/ml, na co moja ginekolog kazala mi ja za tydzien powtorzyc mowiac ze ten wynik nic nie znaczy. Powiedzcie, czy mogę mieć nadzieje???"
"PostWysłany: Sro Kwi 01, 2009 8:52 am Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
27 marca HCG 10.2
31 marca HCG 71.6"

Teraz ponownie z mezem staramy się o drugie dziecko - to jest drugi cykl po odstawieniu pigulek antykoncepcyjnych. Pierwszy cykl po odstawieniu pigulek trwal 33 dni, teraz, w dniu dzisiejszym, przy zalozeniu, ze drugi cykl tez byl 33 dniowy, konczy mi sie drugi cykl po odstawieniu pigulek.
Wracajac do mojej historii sprzed lat, kiedy to po 14 dni od spodziewanego okresu wychodzila beta na poziomie 10,2 zastanawiam sie kiedy moge zrobic test ciazowy (w domu mam 2 o czulosci od 10mlU/ml) , zeby byl on wiarygodny? 14 dni mija od stosunku, w którym mogłam ewentualnie zajść w ciążę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pon Kwi 23, 2012 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rinky najlepiej zwykły test robić po terminie spodziewanej miesiączki, natomiast są kobiety u których hormon gonatropiny kosmówkowej na początku ciąży jest na tak niskim poziomie, że zwykły test nic nie wykryje, lub też owulacja była opóźniona, dlatego niektórzy radzą robić zwykłe testy nawet 21 dni po stosunku.
Powrót do góry
Rinky

PostWysłany: Pon Kwi 23, 2012 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje bardzo za odpowiedz. W takim razie jutro testuje i w razie czego jeszcze za tydzień.
Powrót do góry
bubinka

PostWysłany: Wto Kwi 24, 2012 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc Dziewczyny,

Jestem tu nowa choc wasze wpisy sledze co jakis czas (najczesciej wtedy kiedy szukam odp na pytania i kiedy schizuje:p). Dzisiaj postanowilam sie zarejestrowac bo sama mam dziwna sytuacje i wiem ze nie jestescie lekarzami ale mimo wszystko jako te bardziej doswiadczone mozecie mi troche podopowiedziec. Moja sytuacja wyglada tak : cykle mam 28-32 , ostatni okres (w sumie przed ostatni) mialam 15.03 . 16 dc doszlo do zblizenia chociaz w sumie obeszlo sie bez seksu, prezerwatywa byla, wytrysku brak ale wiadomo ze zawsze cos tam moglo 'kapnac' wczesciej.. bardzo czesto udaje mi sie 'wyczuc' owulacje. Tak bylo i tym razem i mysle ze tym razem rowniez dlatego bardzo prawdopodobne ze mialam ja wlasnie w 16-17 dc. Wszystko bylo by ok ale jak to zwykle u mnie bywa przed okresem zaczelam sie zastanawiac czy aby napewno okres przyjdzie. Tak wiec 31 dc wykonalam badanie b-hcg wynik - 0.29 mlu/.. w ten sam dzien dostalam okres. pierwszy raz w sumie od kilku miesiecy pierwszy dzien mialam taki ze bez no-spy sie nie obeszlo. Obfite krwawienie do wtorku rana, pozniej jak zwykle mniej obficie do czwartku. Jednak cos mi nie dawalo spokoju bo piersi zrobily sie dziwne piekly mnie i tak jakby 'oklapły' wiec zrobilam kolejna bete w 35 dc - wynik 0.44 mlu/.. czyli wzrost. Polecialam odrazu do gin pokazalam wyniki i troszke sie zasmial bo z jego obliczen to bylby juz 5 tydzien ale zbadac mnie nie mogl bo jeszcze plamilam. Wystawil skierowanie na USG. Troche sie uspokoilam bo popatrzylam na te normy gdzie 0-1 negatywne a dopiero pozniej jest ze od 5.7-78 to tydzien wiec nie podchodze wogole. Tak przelecial weekend i pelna niepokoju (zaczelo mi sie odbijac, mam gazy, lekkie zawroty glowy, dusznosci) stwierdzilam ze zrobie ostatnia bete zeby sie uspokoic. Tym czasem po tych 5 dniach wyszlo mi w 40 dc 0.73mln/.. :O no i niby dalej nizej 1, obliczalam procenty i owszem wzrost o 66% jest ale nie po 48h tylko po 120h.. jutro lekarz ale jak to czasami bywa wlozy wyciagnie powie ze nie widac i kaze przyjsc za 2 tyg a wy mysle rozumiecie ze czasami stres jest nie do opanowania.. nie planowalam ciazy i dlatego mam nadzieje ze to nie to ale czy wy myslicie ze jednak o czyms to swiadczy? wiem ze tu sie klania tez psychiatra ale to swoja droga..
Powrót do góry
anna32

PostWysłany: Wto Maj 08, 2012 2:55 pm    Temat postu: BHCG 2,39 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WITAM!!!
26 MARCA MIAŁAM @ NASTĘPNIE 19 KWIETNIA POJECHAŁAM DO LEKARZA Z BÓLAMI BRZUCHA I OKAZAŁO SIĘ ŻE MAM 2 CYSTY 4,5 I 3,6 CM DOSTAŁAM LEKI CZOPKI I GLOBULKI ORAZ PRIMOLUT NORT BRAŁAM DO 7 MAJA NATOMIAST TYDZIEŃ TEMU POZWOLILIŚMY SOBIE Z MĘŻEM.... WCZORAJ BYŁAM U LEKARZA KONTROLNIE CYSTY NIE MA ALE WYKRYŁ POSZERZONE O 2 CM ENDOMETRIUM A BHCG MAM 2,39...!!! CZY JESTEM W CIĄŻY????? PROSZĘ O PILNĄ ODPOWIEDŹ POZDRAWIAM:)
Powrót do góry
WIKI16

Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Wto Maj 08, 2012 8:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bubinka wyniki wskazują na brak ciąży
anna32 nie jest to wynik jednoznacznie wskazujący na istnienie ciąży, poszerzone endometrium jest również przed miesiączką, wynik powyżej 5 może wskazywać na ciąże, powtórz test jeśli miesiączka nie pojawi się
Powrót do góry
anna32

PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 6:51 pm    Temat postu: BHCG 2,39 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedź. Miałam nadzieję iż jednak coś będzie ale niestety @ przyszła. Staramy się z mężem 3,5 roku więc mam nadzieję że wkrótce się uda biorę kolejne leki i zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Powrót do góry
bunia89

PostWysłany: Pią Lip 13, 2012 3:38 pm    Temat postu: odczytywanie wyniku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich zrobilam dzisiaj badanie beta hcg i mam problem z odczytaniem wynik wyszedl 1434,25 prosze o pomoc
----Pisz prosze w odpowiednich tematach---tosia81
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lip 13, 2012 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Normy powinny byc na wyniku. Kiedy miałaś ostatnią miesiaczkę? Oczywiście wynik ciażowy Wink

Powrót do góry
skrzacik28

PostWysłany: Czw Wrz 06, 2012 4:45 pm    Temat postu: hcg Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam hcg 1 945 co to oznacza ?? nie rozumiem czy to jeden czy tysiąc ;/
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Następny
Strona 2 z 13