Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Laneila
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 5:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Mam taki problem, i chciałabym was o coś spytać. Miałam problemy z nadżerką, jednak lekarz powiedział, że nie jest groźna, nie ma co jej ruszać i przyjść na kontrolę za 0,5 roku. Jednak olałam to Bardzo tego żałuję, zwłaszcza że dowiedziałam się że to nie jst lekka przypadłość... Minęło już z 1,5 roku od tamtej wizyty i byłam ostatnio na wizycie u swojej lekarki. Powiedziała mi, że mam malutką zmianę(plamę?) na szyjce macicy, i mam umówić się za 2 tygodnie na cytologię. Jako, że byłam przestraszona nie spytałam czy to coś poważnego. Mam teraz jakieś schizy, że to rak czy coś Ale jednak wtedy lekarka chyba zrobiłaby mi tą cytologię na miejscu? Chciałam was się poradzić, bo do tej wizyty za 2tyg czy ile, to ja osiwieję;/
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paola142
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 3:48 pm Temat postu: |
|
|
witam!
poł roku temu wykryto u mnie torbiela (5cm). dostałam antybiotyk, globułki i tabletki antykoncepcyjne (cilest), torbiel znikł.
Czy jest możliwość, że przy braniu nadal tabletkach anty torbiel powraca? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
narciarka
|
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 10:16 pm Temat postu: |
|
|
chyba nie powiniem powrocic ale trzeba to kontrolowac, robic co jakis czas usg |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kokarda
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 11:55 pm Temat postu: |
|
|
U mnie niestety powrócił. Brałam cały czas tabletki a torbiel miała ponad 6 cm i mój ginekolog radził ją operować. Miałam laparoskopię, a w czasie operacji okazało się , że trzeba usunąć też fragment jajnika, bo torbiel uszkodziła jego strukturę. Więc jeśli torbiel raz się pojawiła to warto sprawdzać czy znów się nie buduje. I oczywiście warto dbać o zdrowie dróg rodnych, bo ja łykając tabletki anty kilka razy miałam grzybicę (mimo że mam stałego partnera od lat). Ale kiedy dowiedziałam się o konieczności usunięcia torbieli to zaczęłam łykać lacibios femina na wzmocnienie mikroflory pochwy i ochronę przed infekcjami intymnymi. Jestem kilka miesięcy po zabiegu i wciąż stosuję ten probiotyk, bo dobrze mnie chroni przed nawrotem grzybicy. I nawet ostatnio ocena czystości pochwy wyszła mi na "I". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magda20
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2014 11:32 pm Temat postu: no i kócia ;/ |
|
|
emilka napisał: | a zmieniałaś tryb życia? odchudzałaś się może? jak najbardziej powinnaś się wybrać do lekarza. nadżerka to wątpię, prędzej zaburzenia hormonalne |
Witam mam taki problem bo nie mam miesiączki 3miesiće a testy wychodzą negatywne jestem po porodzie 9 miesięcy i nie wiem co się dzieje pomocy (( .
Dodano po 5 minutach:
nie nic z tych rzeczy
Dodano po 1 minutach:
nie nie nic z tych rzeczy
Dodano po 12 minutach:
Magda20 napisał: | emilka napisał: | a zmieniałaś tryb życia? odchudzałaś się może? jak najbardziej powinnaś się wybrać do lekarza. nadżerka to wątpię, prędzej zaburzenia hormonalne |
Witam mam taki problem bo nie mam miesiączki 3miesiće a testy wychodzą negatywne jestem po porodzie 9 miesięcy i nie wiem co się dzieje pomocy (( .
Dodano po 5 minutach:
nie nic z tych rzeczy
Dodano po 1 minutach:
nie nie nic z tych rzeczy |
No i mam takie kłócia jeszcze bolesne podczas sexu :/ :(nie wiem cosie dzeje z tym i z tym że brak okresu przez 3 miesiące |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|