Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ana35
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 17, 2016 11:54 am Temat postu: Ocet jabłkowy a refluks |
|
|
Witam, słyszałam o niesamowitych właściwościach octy jabłkowego. Że na odchudzanie, że na oczyszczanie, że na wszystko... ale mnie interesuje jak ocet jabłkowy działa na refluks. Czy ktoś może wspomagał się octem i może podzielić się doświadczeniami? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna125
|
Wysłany: Pią Mar 18, 2016 5:24 pm Temat postu: |
|
|
tak, faktycznie ocet jabłkowy jest dobry na wiele dolegliwości. Moja ciocia, zwolenniczka naturalnych metod leczenia, od dłuższego czasu zmagała się z refluksem i pomógł jej właśnie ocet jabłkowy. Piła łyżkę octu jabłkowego rozcieńczonego w szklance wody i jej dolegliwości całkowicie ustąpiły |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mądra.sowa
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 2:50 pm Temat postu: |
|
|
zdecydowanie ocet jabłkowy jest świetnym i co ważniejsze naturalnym lekarstwem na refluks. A oprócz tego pobudza żołądek do produkcji soków trawiennych! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aleksandra333
|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 4:14 pm Temat postu: |
|
|
następstwem refluksu jest tez zgaga i ocet jabłkowy rewelacyjnie reguluje procesy trawienne. Wiem to z własnego doświadczenia. Żadne leki nie zadziałały u mnie jak właśnie mieszkanka octu jabłkowego z woda. Rewelacja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
baltazar
|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 4:20 pm Temat postu: |
|
|
jak dla mnie niesamowite jest to, jak popularny, tani i dostępny niemalże w każdym sklepie produkt może tak świetnie działać na różne dolegliwości. Pomijam oczywiście jego właściwości pielęgnujące włosy i odchudzające (zona stosuje), ale jak wspaniale działa właśnie na refluks. Po 2 tygodniach regularnego picia w końcu pozbyłem się problemu...może nie jeszcze definitywnie, ale jest zdecydowanie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iza25
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 1:34 pm Temat postu: |
|
|
a to ciekawe bo generalnie myślałam że ocet właśnie nie jest dobry na refluks - ja mam ta chorobę i np po spirytusowym jest jeszcze gorzej z moim żołądkiem. Ale muszę spróbować jabłkowy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zosiaIden
|
Wysłany: Sro Sty 18, 2017 11:10 am Temat postu: |
|
|
|