Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Oczyszczanie twarzy/skóry

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
niasia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 16, 2012 7:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja ostatnio doczytałam wiele cennych informacji dotyczących jak ważne jest codzienne oczyszczanie twarzy. Twarz nie oczyszczona = mniejsza wchłanialność substancji z kremów. Dobry żel, tonik + ewentualnie woda micelarna. Ja lubię serię hypoalergiczną FlosLek, żel do oczyszczania twarzy z AA.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bajon

PostWysłany: Pon Sie 27, 2012 10:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja polecam kosmetyki ]skincode Są super. Może nie najtańsze, ale każdy z nich przynosi efekt Wink
Powrót do góry
vivinka

PostWysłany: Pon Lip 29, 2013 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

regularne maseczki z glinki swietnie oczyszczaja. najlepiej zielone. ja trzymam taka maseczkę na twarzy ok, 20 min, i spryskuję je trochę dyfuzorem zeby tak szybko nei wysychala
Powrót do góry
Kwiatuszek89

PostWysłany: Pią Sie 30, 2013 1:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie wizyty u kosmetyczek we Wrocławiu nic nie dało. Moja twarz lepiej wygląda, gdy stosuję mleczko witaminowe oczyszczające HB. Nie zamierzam wydawać pieniędzy na nieskuteczne zabiegi.
Powrót do góry
chorobliwa
Spamer

PostWysłany: Wto Mar 04, 2014 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odkopie temat bo chcialam spytac, czy ktoras z was stosowala do oczyszczania twarzy to mleczko? [reklama] czy rzeczywiscie jest tak skuteczne nawet do mocnego makijazu jak pisza?
Powrót do góry
ewe.jork

PostWysłany: Sob Mar 08, 2014 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie stosowałam. Najczęściej kupuję mleczko do demakijażu z AA i mogę zagwarantować, że jest skuteczne
Powrót do góry
dominika c.

PostWysłany: Wto Kwi 22, 2014 1:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyna, jak chcecie sobie poprawić wygląd stóp na lato to koniecznie spróbujcie kuracji Exclusive Cosmetics Spa dla stóp, to są skarpetki, które zakłada się na stopy i świetnie zmiękczają skórę, do tego nawilżają i odświeżają. Świetny kosmetyk, kosztuje ok. 13 zł, do dostania w niektórych marketach i przez internet.
Powrót do góry
asap

PostWysłany: Pią Sty 23, 2015 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że codziennie powinno się odpowiednio oczyszczać twarz domowymi sposobami czyli demakijaż, tonik i nawilżenie ale nie możńa zapominać o tym, co "wchodzi" pod skorę w ciągu dnia i czego nie zneutralizujemy domowyi sposobami. Ja raz na pół roku chodzę na zabiegi oczyszczajace do w gdyni, gdzie panie kosmetyczki dobierają mi odpowiedni zabieg do mojego typu skóry, problemu ale tez do pory roku (jak się okazuje to tez ma znaczenie). Dzięki temu moja skóra jest zawsze świeża i młodo wygląda - bo pozbywa się szarego, starego naskórka i tak dalej.
Powrót do góry
Dumka

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2015 1:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie najlepiej do oczyszczania twarzy sprawdza się naturalny płyn i żel do demakijażu OrganicSeries. Często jeszcze wspomagam się tonikiem odtłuszczającym, który regeneruje i łagodzi wszelkie podrażnienia skóry.
Powrót do góry
Ophelia

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2015 4:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczyszczanie twarzy to powinien być nasz codzienny rytuał. Każdego dnia, gdy przychodzę z pracy muszę przetrzeć twarz tonikiem - przynajmniej z grubsza zmyć cały kurz i inne zanieczyszczenia. Wieczorem biorę płyn micelarny oraz żel do mycia twarzy i w ten sposób oczyszczam twarz. Ponadto warto zastosować szczoteczkę do mycia twarzy, która tylko pomoże w codziennej pielęgnacji.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3