Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
brytka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 8:11 pm Temat postu: Od kiedy normalne jedzonko dla niemowlaka |
|
|
Moja coreczka ma prawie 8 miesiecy i oprocz mleka dostaje specjalne jedzonko sloikowe (obiadki,zupki,deserki) oraz jablko z herbatnikiem i rozne kaszki oraz puree.Mam pytanko- od kiedy moge dawac coreczce normalne jedzenie takie co jem ja.No i od czego zaczac,co moge dac takiemu malenstwu,zeby go nie skrzywdzic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja swojemu synkowi zaczelam podawac normalne jedzenie tzn gotowane w 5 m-cu zycia,zaczelam od ziemniakow z marchwia,brokolow,potem doszedl kalafior,skrzydelka z kurczaka,zupy jarzynowe,buraczki.Na deserek starte jabluszko z cukrem,albo ugotowana brzoskwinia,czy morelka.Mozesz tez ugotowac rybe,chociaz moj synek nie chcial takiej jesc,wolal smazona.
Mozesz tez kupic puree''Misiowy Ogrodek" z Nestle i dodac np do brokolow,z reszta na opakowaniu dolaczona jest katreczka z przepisami,wiec w sumie juz sporo moze jesc Twoja coreczka.Zyczymy smacznego! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brytka
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 9:32 am Temat postu: |
|
|
fajnie,dzieki za informacje.A mam jeszcze jedno pytanko,czy uzywalas delikatnych przypraw czy robilas wszystko na jalowo?Te ziemniaczki,skrzydelka itp.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 5:12 pm Temat postu: |
|
|
Przewaznie dodawalam i nadal dodaje troche vegety,tak dla lepszego smaczku,albo jakas kostke rosolowa np do zupki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brytka
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 11:02 am Temat postu: |
|
|
ok,dzieki |