Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mrsalex
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 12:18 pm Temat postu: odchudzanie. oczyszczanie. nadmiar skóry. ćwiczenia. |
|
|
zaczęłam się odchudzać. tzn zaczęłam biegać, żeby mieć chude nogi, i robić brzuszki, żeby mieć szczupły brzuch, robie też inne ćwiczenia.
czy to wystarczy? żeby zrzućić tłuszcz, i oczyścić organizm?
czy po ' kuracji ' będę miała nadmiar skóry? jeśli tak to wystarczy tylko to masować i wklepywać nawilżające kremy?
waże 60-67kg(nie pamiętam dokładnie), na wzrost 167cm. zaznaczę, że mam 15 lat. tak wiem mało, jak na odchudzanie. zaraz mi wyjedziecie, że jestem za młoda. ale chce coś zmienić teraz, póki tego chcę, bo później niewiadomo jak to będzie.
czy mam nadwagę?
nie powiem, że jestem gruba, bo jestem taka sobie. od urodzenia byłam 'puszystym' dzieckiem. ale wyszczuplałam jak zaczęłam dojrzewać.
jest dobrze, tylko w biodra mi weszło troche. ale to chyba można zrzucić.
próbuje pić 2l wody na dzień. nie jem ' złych ' rzeczy (chipsów, cukierków, fast-foodów, gazowanych napojów itp).
przeniosłam do odpowiedniego działu
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 3:22 pm Temat postu: |
|
|
mrsalex
hej. no fakt- jesteś trochę za młoda.. ale na pewno nie na ćwiczenia:)
najważniejsze to duuuuużo ruchu, jedzenie często (co najmniej 5 posiłków dziennie) a mało.
ograniczenie cukrów prostych. węglowodany jedzone przeważnie rano- nie wieczorem. na wieczór dobre jest białko:)
ostatni posiłek jedz co najmniej 3-4 h przed snem.
koniecznie jedz śniadania.
jeśli drastycznie ograniczysz kalorie to nie będziesz chudnąć- organizm przejdzie w tryb oszczędzania i kicha- wtedy możesz przytyć dosłownie od wszystkiego.
nie polecam tabletek na odchudzanie. po pierwsze jesteś za młoda, po drugie większość z nich to tani chwyt reklamowy.
za to polecam Ci herbatę zieloną i czerwoną (oczywiście - bez cukru)
jeśli nie możesz przełknąć zielonej mieszaj ją z innymi smakami- ja piję w połączeniu z h. owocową, rumiankową, miętową, szałwią, itd
jeśli biegasz oraz intensywnie ćwiczysz to powinnaś pić więcej wody niż te 2 litry. wtedy i metabolizm przyspieszy, i nie odwodnisz się.
bieganie jest dobre tylko pamiętaj o odpowiednim obuwiu . i o tym, że rozbudują Ci się łydki.
żeby bieganie miało sens musi trwać co najmniej 40-45 minut. idealna byłaby godzina
możesz zacząć łykać witaminy i suplementy.
i podkreślę jeszcze raz- żeby chudnąć MUSISZ jeść.
gdybyś miała jakieś pytania pisz
co do BMI jeśli ważysz 60 kg Twoje BMI wynosi 21.5 co określane jest jako waga prawidłowa tak samo jest w przypadku kiedy ważysz 67 kg:) wprawdzie BMI wynosi 24 ale to też jest idealny wynik
więc moim zdaniem nie masz się z czego odchudzać jeśli chodzi Ci o spadek wagi. możesz natomiast ćwiczyć żeby pięknie wyrzeźbić ciało i poprawić kondycję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mojra3
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Moja droga, jesteś młoda szybko spalisz
Prócz tego co napisała Gosia to ruch przede wszystkim!
Ja po ciąży miałam parę kilo za dużo i dostałam od przyjaciółek karnet na zajęcia tańca brzucha, od zawsze o tym marzyłam i teraz ćwiczę już od ponad roku i wyrabiam te partie o których piszesz, nogi pracują w tym tańcu bardzo! a jeśli już wspomagacze to jak dla mnie Chrom plus na słodycze i zielona herbata! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 11:08 pm Temat postu: |
|
|
zielona herbata owszem co do chromu to wszystko zależy od organizmu, mój np reaguje na chrom odwrotnie - tzn mam po nim ogromny apetyt, jem nieograniczone ilości słodkiego itd. apetyt zwiększa się tym bardziej im dłużej przyjmuję chrom. moja siostra ma identycznie.
ale fakt- są osoby wśród moich znajomych którym chrom bardzo pomógł
pisałaś jeszcze o nadmiarze skóry- jeśli będziesz ćwiczyć i nie zastosujesz drastycznej diety to będzie ok:)
nadmiar skóry pojawia się u tych osób które w krótkim czasie zrzuciły bardzo dużo . najczęściej dotyczy to osób po operacji zmniejszenia żołądka lub u stosujących wyłącznie dietę (w tym chudnących po środkach na odchudzanie).
u nich też bardzo często pojawiają się rozstępy.
aby temu zapobiec myj się szorstką gąbką a po kąpieli/ prysznicu stosuj nawilżające balsamy.
będzie dobrze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mojra3
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Oj u mnie zdecydowanie pomógł ten chrom plus, a też poleciła mi go koleżanka czyli zupełnie odwrotnie. Ona gubiła kilogramy a wiedziałam, że lubi podjeci i w końcu doszukałam się jak! Bo te moje napady na słodkości niweczyły wszystko, a teraz naprawdę ok... Także warto próbować! I szukać siebie!
A na poprawę stanu skóry to ja osobiście polecam peeling kawowy! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cecylia Sztabowska
|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 5:23 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim musisz sobie uświadomić że przez brzuszki nie zrzucisz tłuszczu z brzucha a biegając nie wyszczuplisz nóg. Organizm jest tak skonstruowany że spala tłuszcz z całego ciała równomiernie i nie da się tego zmienić więc zadbaj o całokształt a efekty będą na pewno |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elao
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 10:17 am Temat postu: |
|
|
moj przepis na ladna figure i zero faldek :
sniadanie: jablko, jogurt naturalny z musli
lunch: kanapka z tunczykiem, ew. sushi (przewaznie kupuje w supermarkecie jesli jest swieze, jesli nie to zamawiam z orient corner)
obiad: to samo co wyzej
kolacja: kanapki ze szczypiorkiem
czasem na obiad jadlam zamiast sushi kurczaka z ryzem
do tego oczywiscie codziennie po pol godziny biegalam + kolejne pol godziny intensywne cwiczenia na karimacie, raz w tygodniu basen (2h) i silownia (1h). po ok. miesiacu widac bylo juz efekty |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MariuszRyłko
|
Wysłany: Sro Lis 06, 2013 12:30 am Temat postu: |
|
|
Dokłanie, odpwiedniu ułozone posiłki sa najwazniejsze, do tego aby oczyścić organizm, najlepiej odstawić używki typu papierosy, alkohol. Ja osobiście stosuję Untoxin - tabletki na oczyszczanie organizmu. Czuje się lepiej jakos taki lżejszy, ciężko to pisac:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kotemi
|
Wysłany: Sro Sty 15, 2014 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Kozystał ktoś z porad dietetyka? Czy warto wydać na to trochę pieniędzy? Są efekty? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|