Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bobuczek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 9:44 pm Temat postu: odciaganie napletka u malucha |
|
|
witam, mam synka macka, ktory ma 16.5 miesiaca.mam problem z jego napletkiem,tzn nie wiem jak z nim posyepowac.podobno nie nalezy go odicagac ale jak on nie chce sie ani nim bawic i podczas zabawy samemu odciagnac, anie ja sam nie chce mu zrobic krzywdy.jak mam to zrobic, zeby bylo dobrze i jak postepowac zeby nie zrobic mu krzywdy?w chwili obecnej jest widoczny czubek tego co jest pod napletkiem, ale dalej nie chce odciagac, by nie uszkodzic.co dalej? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja_188
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 10:53 pm Temat postu: |
|
|
jesli sama boisz sie odciagnac napletek udaj sie z synkiem do lekarza 1 kontaktu on napewno bedzie wiedziec jak postepowac i rozwieje twoje obawy czesto u maluchow bywa tak ze napletek sam nie chce sie odciagnac i w tym musi pomoc lekarz. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bobuczek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 6:30 pm Temat postu: |
|
|
dzieki, myslalem jednak ze ktos ma to juz za soba.lekarz jak lekarz karze sie nie przejmowac itd, trudno dzis o zyczliwych specjalistow.apeluje do tych, ktorzy to juz robili, co mam robic????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
comet
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 5:04 pm Temat postu: przyklejony |
|
|
Początkowo napletek jest dosyć silnie zespolony z żołędzia i próba jego odciągnięcia jest bardzo bolesna . Wiec tego nie rób. Wystarczy tyle ile można i zasypka.
Nie pozwalaj dziecku robić też z tego zabawy, bo może niechcący przyplątać się jakieś zapalenie przez brudne rączki np.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|