Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Zbadania grubości endometrium, skontrolowaniu stanu cyklu, jajników.
To jest standardowe badanie...Nie inwazyjne, bezbolesne... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 6:25 pm Temat postu: |
|
|
To,ze bezbolesne to wiem - tylko zastanawialam sie w jakim celu i tyle.
Na razie czekam:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jagodka612
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 11:39 pm Temat postu: |
|
|
opisze moja sytuacje kochala sie ze swoim chlopakiem 15stycznia a okres dostalam 16 stycznia czyli dzien po .kolejny okres dotalam 16 lutego a 21 mialam stosunek czyli 5 dzien cyklu.dzisaj mija 32 dzien a ja nie mam okresu..robilam dzisaj test ciazowy wynik negatywny.Dodam ze pod koniec grudnia przestalam brac antykoncepcje czy to przez to moze mi sie spozniac?Kochalismy sie bez zabezpieczenia ale wytrysk nie byl we mnie czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy?prosze o odp., |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 1:52 am Temat postu: |
|
|
Każdy stosunek bez zabezpieczenia niesie pewne ryzyko, zwłaszcza po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej.
Proponuję wykonać test z krwi bHCG w lab (ok. 30zł).
Poza tym, po odstawieniu tabletek,miesiączki moga nie byc tak regularne jak dotychczas...Jeśli miesiączki przed stosowaniem antykoncepcji nie były regularne, to po odstawieniu często nic się nie normuje...
Ale test z krwi radzę dla pewności wykonać... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|