Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Piotru19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 1:01 pm Temat postu: Odstawienie tabletek anty. Proszę o radę |
|
|
Moja dziewczyna przyjmowała Tabletki najpierw Lesinelle potem Vibin w ciągłości przez ponad dwa lata. Ponieważ non stop nawracały jej infekcje pochwy na ogół grzybiczne zdecydowała się na odstawienie tabletek! Od 5.02 po prostu nie wzięła nowej paczki. Kochaliśmy się parokrotnie zawsze od początku do końca w prezerwatywie... właściwie nie do końca bo zawsze wychodziłem z niej przed finałem aby nie ryzykować! Kiedy możemy spodziewać się okresu? Ona odczuwa ostatnio bóle sutków... a także uczucie wzdęcia. ( nie wiem czy można to wiązać czasem już tak miała). czy te bóle itd. są przez odstawienie pigułek?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lut 19, 2014 12:44 am Temat postu: |
|
|
Po odstawieniu tabletek, cykl powinien być nieco bardziej regularny niż przed rozpoczęciem ich stosowania. Więc miesiaczka powinna wystąpić mniej więcej +/-7dni od daty krwawień z odstawienia, lub mniej więcej po tylu dniach po ilu występowała przed rozpoczęciem stosowania antykoncepcji hormonalnej.
Po odstawieniu tabletek objawy PMS i dolegliwości niestety powracają, choć są nieco mniej dokuczliwe niż przed stosowaniem tabletek. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Piotru19
|
Wysłany: Sro Lut 19, 2014 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje za odpowiedź. Czy PMS to zespół napięcia przed miesiączkowego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 20, 2014 2:51 am Temat postu: |
|
|
Tak skrót od angielskiego : Pre Menstrual Syndrome _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JustynaGP
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Po stosowaniu antykoncepcji wystąpiły u mnie duże komplikacje, krótko mówiąc mój organizm szalał!! na szczęście trafiłam na świętych lekarzy specjalistów którzy pomogli mi dojść do siebie. Stanowczo odradzam antykoncepcje, jej przyczyną wielu chorób i niszczy organizm kobiecy !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2014 11:34 pm Temat postu: |
|
|
Widocznie preparat zostal dobrany "na oko" bez preprowadzenia odpowiednich badań. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mart
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2015 10:09 am Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Tobą nowicjuszko Podstawą jest dobry wywiad ginekologiczny i badania hormonalne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aladore
|
Wysłany: Sro Mar 25, 2015 9:53 am Temat postu: |
|
|
jeśli nie ma takiej potrzeby lepiej nie odstawiać, bo później może być rozregulowany cykl i większa płodność |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|