FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
suovi28
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Od 5 miesiecy jestem nosicielem opryszki typu HSV-2. Niestety pierwszy atak przeszlam bardzo ciezko, mialam goraczke i dreszcze dwa dni, potem pryszcze w ustach i okolicach intymnych. Caly czas mialam bole miesni, stawow jkabym miala grype, jakby ktos mnie normalnie bil tak cale cialo bolalo. Trafilam do dobrego lekarza, mialam zrobione specjalistyczne badania na tego wirusa i przyjmowalam Heviran. Ludzilam sie, ze nawrot nie nastapi. Jednak w przeciagu 5 miesiecy mialam juz 3 nawroty - kazdy o tej samej sile, bez goraczki i dreszczy i bez pryszczy w okolicach intymnych. Jednakze za kazdym razem nawrotom towarzyszylo straszne puchniecie dziasel, troche pryszczykow w jamie ustnej, brak mozliwosci gryzienia tak bolala buzia, gardlo oraz maksymalny bol miesni, pomimo przyjmowania Heviranu objawy ustepowaly dopiero po tygodniu i po tygodniu moglam chodzic i ruszac sie normalnie i odzyskiwalam pelnie sil. Czy znajda sie osoby chore na ta chorobe, ktore maja nawroty podobnie czesto jak ja i maja tez takie objawy? Jak sobie z tym radzicie?
Pozdrawiam :D
Dodano po 6 godzinach 35 minutach:
nie ma tutaj osoby, ktora jest na to chora? :( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eku146
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 06, 2013 7:28 am Temat postu: |
|
|
Witam!
Ja dopiero pierwszy raz przechodzę infekcję, biorę heviran i juz jest lepiej ale cały tydzień to chodzić nie mogłam i cierpiałam okropnie. Najgorsze jest to że nie mam pojecia jak mogłam się zarazić bo w ostatnim czasie nie miałam stosunków seksualnych. A Ty jak sie zaraziłaś??
Dodano po 2 minutach:
Jak dla mnie najlepszy jest heviran ja biore 3x400mg. Moja gin powiedziaa ze można tez smarować się tam zoviraxem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|