Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Opuchlizna i ból kolana

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kaka7

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 6:10 pm    Temat postu: Opuchlizna i ból kolana Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam pewien problem , a mianowicie wczoraj grałem mecz w piłkę nożną i gracz z drużyny rywali wpadł na mnie i mocno trafił metalowym korkiem w kolano. Kolano się rozcieło co podobno dobrze bo nie bedzie krwaiaka , ale spuchło na rzepce (tak troche po lewej stronie w prawej nodze) i nie daje sie zgiąć zbyt bardzo . Przy zginaniu i chodzeniu towarzyszy mi ból , zresztą gdy dotykam opuchliznę to tak samo boli.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co mogło sie stać po takim uderzeniu? I czy konieczna jest wizyta u chirurga ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaka7
na początek musisz iść do lekarza rodzinnego. zbada kolano, może zleci prześwietlenie i jeśli uzna za konieczne da Ci skierowanie do chirurga.
staraj się nie przeciążać nogi. trzymaj ją uniesioną. możesz też smarować altacetem (choć nie wiem jak to jest przy ranie). mogą też pomóc okłady z lodu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agne8190

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 12:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie także kiedyś spuchło kolano. Jeśli to nie złamanie w zupełności wystarczy Ci Altix w żelu. Zmniajsza opuchliznę.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1